Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní Junior na grilu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 288 kJ /
1 264 kcal
Bílkoviny50,10 g
Tuky76,64 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 3,63 g
Sůl8,45 g
Sacharidy79,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky rozkrojíme, očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: V uzavíratelné krabičce dobře rozmícháme pivo společně s olejem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku. Krok 3: Salám sloupneme a v polovině štangličky přepůlíme. Každou půlku nakrájíme na silnější plátky. Krok 4: Na dno krabičky s pivní marinádou rozložíme jednu nakrájenou papriku a poklademe polovinou plátků salámu. Krok 5: Zasypeme druhou nakrájenou paprikou, poklademe zbylou polovinou salámu a krabičku uzavřeme. Krok 6: Dáme do lednice na 6-24 hodin (podle času) marinovat. Krok 7: Poté grilujeme z každé strany 3 minuty. Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 2. 9. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Líbily se mi“Pivní špekáčky“od Ládi Hrušky.

Špekáčky nebyly,nahradila jsem je juniorem. Místo cibule byla paprika, trošku jsem si recept upravila a pochutnali jsme si stejně, jako p.Hruška :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní Junior na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8zX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní Junior na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8zX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

casino:Děkuji za přidané fotografie i za komentář.

Špekáčky bych rozhodně nekrájela na plátky,ale naložila a opekla je vcelku,jako p.Hruška.Bylo by to i vzhledově chutnější:-)

Já jsem svůj Pivní Junior nepřipravovala podle L.H.,jen jsem se inspirovala:-)
Jeho recept mě pouze zaujal a to jsem také v poznámce uvedla:-)
Takže pana Babicu bych do toho opravdu nezatahovala:-D

savlinka::-K:-K

Vždycky čučím jak žaba z kyšky když některé, patrně svéprávné, bytosti sklouznou z roviny věcné argumentace do roviny osobní:-O
Nu nechť:-D
*****
Tak jsme degustovali...
Byli jsme pouze dva, ale shodli jsme se na 100%:
Vzorky 1. a 2. byly chuťově naprosto stejné
Vzorek 3. byl také skoro bez chuti ale byla tam nepatrně cítit cibule
Vzorky 1. 2. 3. byly velmi málo slané!
Tento Hruškův rcp by mohl být přínosný pro ty, kterým se opékané špekáčky zdají moc slané:-D
No, možná byla chyba, že jsem marinoval kvalitní špekáčky... :-)):-)):-))
Najde se někdo, kdo by vyzkoušel onu marinádu s bílou paprikou a bez bílé papriky?;-)

jarda Kadic:Járo my bereme gothaj od PROCHÁZKY A TEN JE:yes:

savlinka: já hodně beru u nás Gothaj extra,tam není to kuřecí maso.U vás určitě bude taky k dostání.Je vlastně podle starých norem.Mám známého řezníka,ten dělal na jatkách v Teplicích a prý jediný Gothaj dělali přesně podle normy:yes:

ANIČKO,vypadá to dobře:yes::yes:Prodávám uzeniny a asi by ses divila co lidí koupí radši točený salám za 69kg kilo než za 99kč kde je více masa;-)Salám junior a hlavně gothaj se prodávají hodně;-)To samé párky svlíkací stojí 55kg kilo a jak se hodně prodávají,ale ty nemám ráda..to já radši párky co mají 96%masa t.j třeba Farmářské a ty tedy jsou:yes:

Anna Kocikova:
No, já počkám s odpovědí až podle toho jak TO bude chutnat...:-8

casino: od Tebe tohle beru jako názorovou prostituci,hodnou tak akorát nedospělého adolescenta:-/
Třeba Ti to pomůže zamyslet se nad tím, že slušné, věcné, nerýpavé, laskavé a moudré komentáře k receptům by byly lepší než ty, ze kterých opravdu čiší akorát honění si vlastního ega:-S
Přestaň dělat ostudu Moravákům;-)

Jindra:
Hahaha, ještě aby tak někoho nutila...
*****
Až dnes jsem si přečetl poznámku pod rcp
Ještě loni "záchodkový inspektor" L.H. se teď realizuje v kuchyni. Většinou jeho recepty nejsou vyloženě blbé, patrně i proto že nejsou jeho:-D
Hruška pýýýše:
•10 špekáčků
•1/2 litru piva
•1 cibule
•3 stroužky česneku
Že z toho Anna Kocikova: udělala čistokrevnou Babicovinu (nemáte-li to co tam patří, dejte tam to co máte) není nic přeqapujícího:-D
*****
Anna Kocikova:
Možná víte co je to paralelní degustace...
Vyčistil jsem ledničku... Místo JUNIORA jsem tam našel špekáčkového seniora a naložil s ním 1. jak píšete, dále 2. podle vašeho receptu s vynecháním papriky a konečně 3. podle rcp L.H.
Zítra to opeču ochutnáme a naslepo porovnáme...

Jindra:Velice děkuji za konečně jeden z mála přínosných komentářů,týkajících se přímo tohoto receptu:yes:
Je to opravdu "jen recept"který si každý může upravit s uzeninou,mu oblíbenou;-)
Je tady spousta"Rozlítaných ptáčků" a masových pomazánek,kde je použitý Junior a nikoho to nepohoršuje...

A jak píše nejen Jindra-vařme a grilujme ze surovin,které nám vyhovují!Snad máme každý svůj rozum:-)

Ale i tak,všem,kteří si přečetli tento recept-děkuji za čas mu věnovaný:-K

Já se Vám divím, že se tak rozčilujete. Anička přece nikoho nenutí, aby si podle tohoto receptu ugriloval Junior:-p

diskuze o skodlivosti mne zaujela na wiki jsem se docetla:
Salám Junior je druh jemně mělněného salámu, který se vyznačuje velice jemnou strukturou bez výrazných hrubých částic s typickou růžovou barvou. Podle původní receptury (ČSN 57 6099) měl salám následující složení (na 100 kg hotového výrobku):[1]

hovězí maso výrobní zadní solené: 15,00 kg
hovězí maso výrobní přední solené: 17,00 kg
vepřové výrobní maso bez kůže solené: 45,00 kg
telecí maso solené: 15,00 kg
pepř mletý: 0,10 kg
muškátový oříšek: 0,04 kg
kyselina askorbová: 0,05 kg
pšeničná bílkovina: 4,00 kg
voda 15,00 l
Tento salám byl poměrně levný a velmi oblíbený např. mezi studenty. Dodnes je prodáván, občas se nazývá pokrm chudých.

Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení jeho kvality.[2] V současné době obsahují některé salámy, které se skrývají pod značkou Junior méně než 30% masa a skládají se zejména z vody, kůží, drůbežího separátu, bramborového škrobu a jiných náhražek.[3][4]

ale to neznamena, ze nejde koupit i kvalitni salam

casino:Měla jsem obavy,že jsi nemocný na ruce,když jsi tak dlouhou dobu od uvedení receptu nereagoval;-)
Ale vidím,že máš chorou úplně jinou část těla:-D
Já ledničku čistím zásadně čistícím prostředkem k tomu určeným a poté ještě vytřu octovou vodou:-)
Paprika chuť měkkého salámu opravdu ovlivnila:yes:U masa by to asi ten chuťový efekt nemělo
Použitou papriku jsem také grilovala,ale do postupu nenapsala.To už je na každém,zda ji vyhodí,nebo upotřebí.


Josifek:Díky za důvěru;-):-KSnad Tě ta nezdravá chuťovka nezklame:-)

Ale tu papriku dává Anna Kocikova: do marinády proč? Pokud tedy náhodou nechtěla jen "vyčistit" ledničku, tak předpokládám, že paprika v marinádě nijak chuť hotového jídla neovlivní.

Ale třeba se pletu...:-D

Tak já náhodou bod dám. Koupil jsem nový kontaktní gril tak to hned prubnu.:-p

Děkuji za hodnocení,komentáře i za Vaše názory:-K:-)

Je mi jasné,že s každým přidaným receptem nesu svou kůži na trh.Ale v žádném případě nikoho nenutím,aby podle mě vařil,nebo používal suroviny,které mu nevyhovují.Snad má každý svůj rozum a ví,co může,v jakém množství a jak často;-)

Finanční nouzí u nás doma netrpíme a i když vím,co se nejen do levných uzenin kolikrát namele....Ale,než po šunce,která mi nechutná,raději sáhnu po tom párku,nebo junioru:-8
Manžel ho má rád obalovaný,jako utopence,v buřt guláši ap.Jednou za měsíc se vážně z něj to jídlo zhotoví:-)

Ale jak píšu,je to moje chuť,moje zdraví a když si 400g salámu přepočítáte na 4osoby,tak to zase takový jed pro organizmus není:-*

Marcy: A já hloupá si myslela, že posledních 25 let se v Čechách už vlastní názor říkat může!

Fabio::yes:

ale názor není přece zlostný komentář, alespoň podle mě. Je to vyjádření se k tomu, o čem se diskutovalo u receptu. Na tom přece nic není, když někomu Junior vyhovuje a jinému ne.

Lidičky, proč ty zlostné komentáře?? Nikdo přece nikoho nenutí, aby to jedl. Pochopte, že někdo má tyhle "šmakulády" opravdu rád, sama znám takového člověka. Vyrostl na kvalitní stravě, netrpí nouzí, ale než aby si dal kus opravdového masa, raději sáhne po junioru. Prý mu nejvíce ze všeho chutnají levné párky a salámy, ať jsou z kopyt nebo ne. Já osobně tohle nemusím, ale taky neodsuzuji do pekel lidi s jinou chutí:-) A proč nadávat zrovna na tento recept, když se zde najdou jiné (a velmi nezdravé) pochutiny, jen ne s tak špatnou pověstí?? Např. moučníky plné tuku (průmyslově ztuženého) apod.... Když to člověk nepřehání....;-)

Fakt,kam se tady na vás hrabou trhovci na vietnamské tržnici:no:

Dala bych 3 body za česnek, papriku a pivo:-)) ale nedám, páč recept nemám vyzkoušený a ani zkoušet nebudu...junior fáákt NE:no: a kombinace těch tří zdravých ingrediencí asi dohromady žádnou šmakuládu nedá:-))takže nic,fotky se zde nebodují...i když:-//

je to marný,přesně jak bylo řečeno, stačí si přečíst komentáře..Nejlepší je,že ty lidi si neuvědomujou že ničí sami sebe a ještě se cítí ukřivdění( výrazu ničí sami sebe opravdu věřte, znám člověka co se v tomhle oboru pohybuje a věřte mi že byste nechtěli vědět co v tom je a co to s tělem dělá..) A pak se divíme, že je čím dál víc nemocí a rakovin. Z čeho asi? A výmluvy typu že na dražší nemám jsou opravdu směšný, to vás někdo ty uzeniny nutí jíst, potřebujete je k životu? já nevím jak vy, ale radši si dám grilovanou zeleninu nebo kousek masa než kilo těhlech hnusů....ale jak řikám, je to vaše zdraví :no:

Mám to stejně jako žížala. Kdybych měl nedostatek peněz a nemohl si momentálně koupit drahé maso, raději bych si udělal těstoviny /mám několik receptů z dob studenstkých, kdy jsme neměli ani korunu:-8/, nebo pomazánku z taveného sýra a hub, nebo cokoliv. Mně připadá šílené, že se salámy a párky typu Junior prodávají a jsem strašně rád, že nevím co v nich je. Protože jsem maso a salámožrout, měl bych strach, že složení salámu ze mě udělá vegetariána :).

Jinak je to jídlo moc hezky upraveno i nafoceno :).

Navir: Když mám málo peněz, ugriluju zeleninu, brambory a k tomu kousek pořádného masa a ne šišku bláta. Ani v naší školní jídelně nedávají do jídla kuřecí Junior a že se musí vyrovnat s velmi omezeným rozpočtem! Dokud se tohle bude kupovat, jíst a hlavně obhajovat, z toho označení "popelnice Evropy" se nevyhrabeme.

Mimochodem - pršut na gril by dal asi jen hlupák ;-)

cathleen: Naprosto souhlasím, a to nejen s tím, že si raději dám méně uzeniny, ale když už ji koupím, tak raději něco dražšího, o čem jsem přesvědčená, že obsahuje maso a ne vodu, škrob nebo zbytky, které sice nemusí být přímo škodlivé, ale proč bych je měla platit a ještě si myslet, že kupuju maso?

Navir: Za druhé taky neznám nikoho, kdo by měl důchod 15 tisíc! Takový plat nemá ani asistent na leckteré vysoké škole, a to má vzdělání a měl by být vybrán z nejlepších.:-//

Navir: :-O já osobně neznám nikoho s tak hezkym důchodem, ale jde to přece i jinak - v pro nás (doma) opravdu zlých dobách jsme byli dlouhodobě raději bez salámu, než kupovat tyhle náhražky. A to i manžel, který je "masák".
Mám stejny názor jako zizala, jen jsem nebyla tak statečná to sem vlípnout.
Jednou do mêsíce? Tady přeci nejde o ničení si zdraví, ale chválení něčeho, v čem jsou namlety i drůbeží kosti, kůže a zbytecky peří...jasnê, jezte si, co chcete, ale nevybízejte k tomu všechny ostatní (občas používám i masox :-)) - nejsem žádný bio-bojovník :-p )

Anna Kocikova: krásná prezentace hotového jídla, jako vždy :-K

jumanji: Se neboj, kolečko salámu tě určo nezabije :-D Hlavně nesbírej houby, tam je riziko daleko větší :-!:-D

Jako,,,nic proti levným salámům. Problém ovšem je že mají minimální obsah masa. Vesměs je to samá náhražka a chemie. A tady už si nejsem jistý, zda se tato relativně neškodná chemie nepřemění tepelnou úpravou na nebezpečnou...:-/

zizala: Milá zlatá žížalo, až budu mít důchod 15 tis. měsíčně, tak se nad takové "šmakulády" taky povznesu. Ale pokud bude sociální politika taková jaká je, tak halt místo Pršutu budu kupovat Junior :-//

Anna Kocikova: :-) Nejsem svatá, taky někdy nezdravě mlsám, klobáskou nebo slaninou a podobně. Tyhle mletý separáty ani vábně nevypadají, natož aby s nimi člověk chuťově hřešil ;-)

Anna Kocikova: To máš pravdu a když se pak dočteš v potravinových testech a kontrolách, co za svinstva bylo přidáno do údajných "bio" a zdravých potravin, který draze zaplatíš a přitom sníš stejný humus jako v těch levných:-O:-O. Jo spoléhat na etikety? Dyk i u těch se prokázalo, že ne vždy skutečně píšou pravdu.......Jediná jistota je vše si vyrobit, vypěstovat sám, ale kolik z nás to asi tak může?
Jediné, co pomůže, kupovat osvědčené výrobky a doufat, že dotyční to nezkazej...

Jasně že je já toho vím o výživě dost,ale každej si občas dá něco co neni biologicky hodnotné, prostě je to každýho věc málokdo nikdy nehřeší!:)

Míša: Přesně takovu odpověď jsem čekala. Mimochodem - kvalitní čokoláda je zdravá ;-):-)

zizala:Máš pravdu,je to marný;-):-))
U nás jsou oblíbení i utopenci z kuřecího junioru:-pMyslím si,že když člověk takto"zhřeší"jednou do měsíce,tak to zase taková hrůza není...znám horší"šmakulády":-D

Míša:Děkuji za komentář:-KV dnešní době se sice hodně propaguje zdravá výživa a kvalitní potraviny...ale člověk si někdy také rád nezdravě zamlsá:-))

Já myslim, že je každýho věc co jí občas si junior taky klidně dám, ono v dnešní době co je zdravé to byste nesměli brambůrky,tatarku,čokoládu atd..a stejně to určitě jíte :)

Dokud se najdou lidé, kteří tyhle "šmakulády" kupujou, budou je výrobci pořád dělat, to je marný ;-)

Tématické fráze:
pivní utopenci ládi hrušky, gothaj na grilu, výroba domácího pršutu, opékaný gothaj, párky na grilu recept, levné recepty na grilu, junior salam norma, gothaj na gril, recept na výrobu pršutu, špekáčky na grilu se zeleninou, rozlítaní ptáčci normy, salam na gril, pivní utopence laďa hruška, recepty ladi hrusky toceny kolac, lada hruška točený koláč, toceny kolac ladi hrusky, obalovaný junior, jak upravit špekáček, pivní lorna, pivní salám výroba recept

Suroviny:
junior, pivo světlé, olej, hořčice, česnek, paprika čerstvá bílá

Přidat fotografie receptu