Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát listový

Oživte svůj jídelníček s čerstvým a lahodným listovým špenátem. Tento zelený poklad nabízí bohatou chuť a širokou škálu výživných látek. Můžete ho podávat k plněným pirožkům, s gnocchi, nebo s knedlíkem a uzeným, nebo ho použít jako náplň slaných palačinek, cannelloni...

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 162 kJ /
517 kcal
Bílkoviny13,41 g
Tuky43,68 g
Vláknina11,74 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 948 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy12,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi popustíme (nebo do křupava vyškvaříme) slaninu nakrájenou na kostičky. Krok 2: Přidáme a krátce osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky. Krok 3: Přihodíme rozinky a čistý propraný a okapaný špenát. Opepříme, opatrně dosolíme. Krok 4: Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme. Kdo chce špenát měkčí, tak obsah pánve párkrát prohodí a kdo rád špenát úplně měkký, tak podusí krátce pod poklicí. Krok 5: Na talíři sypeme semínky nebo ořechy.

TIP: Jak využít čerstvé špenátové listy v kuchyni

Zveřejněno 3. 9. 2014

Poznámka autora casino

Se solí opatrně… oxaláty jsou nevyzpytatelné! Kombinace rozinek s česnekem (nepřehnat) je nepřekonatelná; někdy zakápnu portským (je-li v domě k mání), z jara chodím s kosou na medvědí česnek…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát listový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Lk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát listový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Lk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

:yes::yes: zkusím, to mi určitě bude chutnat :-*:-K

Ahojky, dnes jsem dělala listový špenát podle tohoto receptu a musím říci, že i když tam oříšky nebyly, chutnal skvěle. Děkuji za pomoc. Někdy totiž už člověk neví, co vymyslet, aby "stejné" nechutnalo stejně:-)..Zlata

Mi by to taky chutnalo:-p

Jitkas: ďakujem za rady, teraz mám k dispozícii len mangold, nevidím príčinu nevyskúšať s ním.

Já bych s tím doma úspěch neměla, ostatní členové rodiny by mi tohle nejedli, i když netvrdím, že to nemusí být dobré.

Postup dělám stejně, jen jsem ještě nikdy nepřidala oříšky a rozinky. Určitě vyzkouším :yes:

Velice pěkné:yes::yes:

Do salatu z varene zeleniny nekdy pridavam krenex a rozinky. Kren bude v palivosti podobny cesneku, a s rozinkami chutna skvele. Ovoce a cesnek jdou dobre dohromady, jedna znama z Indie delala salat z manga a pridavala more cesneku. Silny jako blazen, ale chut uzasna.

magdalenka: Velice dobra kombinace, nebudes litovat. Tez lze zamenit slaninu za ancovicky(2-3). Orisky je lepe trochu oprazit.

Ukladám si, zaujala ma kombinácia cesnaku a hrozienok, pre mňa neznáma. Medvedí cesnak mám vo veľkej obľube tiež.

Tématické fráze:
listový špenát, listový špenát recept, listový špenát jako příloha, listový špenát recepty, recept na listový špenát, špenat listovy, recepty z listoveho spenatu, čerstvý listový špenát recept, recepty na listový špenát, recepty listovy špenat, jak uvařit listový špenát, špenát listovy recept, recept listovy spenat, jak udělat listový spenát, spenát z listového špenátu, špenát listový recepty, jak se dela listovy spenat, jak se vaří listový spenát, jak uvařit čerstvý listový špenát, listovi spenat

Suroviny:
špenát listový, slanina, česnek, rozinky, sůl, pepř mletý, semínka piniová, ořechy

Přidat fotografie receptu