Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpský knedlík s krémem

Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Vše je sice dohromady kalorická pecka, ale věřte, že velmi chutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Středně náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez dob kynutí

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 426 kJ /
2 492 kcal
Bílkoviny94,29 g
Tuky27,14 g
Vláknina17,08 g
Cholesterol 316 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,16 g
Sacharidy459,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek. Krok 3: Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout. Krok 4: Potom rozdělíme na díly (cca 18-20), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10 minut nakynout. Pokud plníme povidly, tak cukr už nepřidáváme. Krok 5: Knedlíky vaříme v páře asi 12 minut (podle velikosti) na sítu potřeném olejem. Krok 6: Krém: 500 ml mléka dáme vařit s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem. Krok 7: Na talíř dáme knedlíky, které přelijeme krémem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.

TIP: Rady a tipy pro přípravu alpského knedlíku

Zveřejněno 3. 9. 2014

Poznámka autorky Irule

Pokud nemáme borůvky, můžeme použít povidla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alpský knedlík s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7O5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Alpský knedlík s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7O5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :-K

Já osobně knedlíky nemusím ale určitě jsou výtečné akorát je vařím:-):yes::-D:-)):-K

Vyzkoušela jsem s povidly tak je orig. recept jsou dobré akorát těsto takové tužší :-O

Och, moje nervy!! :-p

Také mne recept zaujal:yes:+

Fabio::yes:;-)

Bude to výzva,ale pokusím se :)

Fabio: hlavně nechat těsto pořádně nakynout třeba 3x (promíchat, nakynout, promíchat,....) a pak na tom není co zkazit ;-)

To bych mohl zkusit, ale já knedlíky moc neumím :(, nevím jak to dopadne. :-O

To jsou blbouni ne? Jenom vytuněný, super :yes:

Dělávám také a jsou moc dobré:-p:yes: Také dělám někdy tyto, ty dělala moje teta v Bavorsku;-)http://www.toprecepty.cz/recept/30465-babicciny-kn...

zizala: jojo bylo :-p;-)

To asi bylo moc dobré :-p:yes:

V mnichove podavaju tieto buchty nAplnene slivkovym lekvarom. Robia ich velmi velke, tak, ze 1 kus je jedna porcia. Do hlbokeho taniera naleju riedky vanilkovy krem a doprostred tu velku buchtu. Makovu posypku, este prelievaju maslom.

Irule: najbližšie, ak budem robiť buchty na pare, polejem riedkym pudingom určite. Doteraz len maslo a mak, toto mi však príde vyšší level.

Tématické fráze:
alpský povidlový knedlík, alpský kynutý knedlík, kynutý knedlík s vanilkovým krémem, rakouský kynutý knedlík, knedlík s vanilkovým krémem, rakouský knedlík, kynuté knedlíky s vanilkovým krémem, alpský knedlík s povidly, alpské kynuté knedlíky, povidlové knedlíky s vanilkovým krémem, alpský knedlík s vanilkovou omáčkou, alpskej knedlik, rakouský knedlík s povidly, alpský knedlík-recept, apský knedlík, rakousky povidlovy knedlik, rakouský knedlík s vanilkovým krémém, alpský knedlík s boruvkami, borůvkové knedlíky s vanilkovým krémem, rakousky alpsky knedlik

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí čerstvé, mléko, olej, borůvky, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, rum, mák mletý, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu