Alpský knedlík s krémem
Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Vše je sice dohromady kalorická pecka, ale věřte, že velmi chutná.
Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 426 kJ / 2 492 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,29 g |
Tuky | 27,14 g |
Vláknina | 17,08 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,16 g |
Sacharidy | 459,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, vejce a kvásek.
Krok 3: Vymícháme těsto, které necháme pořádně nakynout.
Krok 4: Potom rozdělíme na díly (cca 18-20), naplníme lžící borůvek a lžičkou cukru, zabalíme a necháme ještě asi 10 minut nakynout. Pokud plníme povidly, tak cukr už nepřidáváme.
Krok 5: Knedlíky vaříme v páře asi 12 minut (podle velikosti) na sítu potřeném olejem.
Krok 6: Krém: 500 ml mléka dáme vařit s cukrem. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a přidáme k vařícímu mléku. Mícháme dokud pudink nezhoustne. Ochutíme rumem.
Krok 7: Na talíř dáme knedlíky, které přelijeme krémem a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
Zveřejněno 3. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alpský knedlík s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7O5
Moje poznámka
Alpský knedlík s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7O5
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
alpský povidlový knedlík,
alpský kynutý knedlík,
kynutý knedlík s vanilkovým krémem,
rakouský kynutý knedlík,
knedlík s vanilkovým krémem,
rakouský knedlík,
kynuté knedlíky s vanilkovým krémem,
alpský knedlík s povidly,
alpské kynuté knedlíky,
povidlové knedlíky s vanilkovým krémem,
alpský knedlík s vanilkovou omáčkou,
alpskej knedlik,
rakouský knedlík s povidly,
alpský knedlík-recept,
apský knedlík,
rakousky povidlovy knedlik,
rakouský knedlík s vanilkovým krémém,
alpský knedlík s boruvkami,
borůvkové knedlíky s vanilkovým krémem,
rakousky alpsky knedlik
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
mléko,
olej,
borůvky,
cukr moučkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
rum,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (18)