Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňské ragú

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

luciesladkova

Náročný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: cca 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 418 kJ /
3 207 kcal
Bílkoviny284,59 g
Tuky157,50 g
Vláknina28,22 g
Cholesterol 2,02 g
Sodík 4,00 g
Sůl8,05 g
Sacharidy93,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte si troubu na 140°C. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po cca 4 minutách přidejte cibuli a česnek a opékejte asi další 2 minuty dosklovata. Krok 2: Přidejte celer a mrkev a míchejte ještě asi 2 minuty. Přidejte zbylý olej, játra a po minutě obě mletá masa. Během míchání drťte vařečkou hrudky masa. Opékejte 5 minut tak, aby maso zhnědlo. Zalijte vínem a přiveďte k varu. Krok 3: Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Vmíchejte polovinu listů bazalky a hrnec bez poklice dejte asi na 4 hodiny do trouby (nemusíte si toho celou dobu vůbec všimnout). Krok 4: Po 4 hodinách omáčku přesuňte zpátky na sporák, přidejte smetanu, přiveďte k varu a případně dosolte. Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku.

Zveřejněno 11. 9. 2014

Poznámka autorky luciesladkova

Obtížnost: velmi snadné :)

Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak.

Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67JN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boloňské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67JN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Casino: Recept je z kuchařky Apetit, píší cca 8 porcí, já jsem to upřímě nikdy nepočítala, jsme jen 4 :) a na těstoviny si každý dáváme množství podle chuti :)Co se těch jater týče, tak mám na boloňské ragú ještě jeden recept (ze stejné kuchařky od kuchaře Riccarda Lucque), v podstatě hodně podobný a játra jsou tam taky...

Frantiska: Já jsem omáčku mrazila i se smetanou a po rozmrazení jsem nezpozorovala nic závadného, ani mi nepřišlo, že by omáčka nějak výrazně zřídla.

Petra: Děkuji za upozornění, opravuji :)

Pancetta

Frantiska:
Děkuji:-K
Jeden se má furt čemu učit... Díky

casino: z dovolenim dam odkaz ja, vsimla jsem si toho u Emanuela a i v nekterych italských recept na netu (italske stranky) http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Sugo-Bolognes...

a často pisi mleko nebo smetanu jen trosku na zjemneni, ale to je mam dojem u receptu, které se nepripravuji do zasoby

luciesladkova:
Ta játra mě zajímají... V Emilia-Romagna sice snesou vnitřnosti, ale můžete udat zdroj, či ještě lépe vložit odkaz?
Píšete 8 porcí. Asi to nedáváte v takovém množství na těstoviny, že ne?

Smetana omáčku krásně zjemní, co se týče chuti, tak tam nijak výrazně není cítit. V originálním receptu játra jsou, tak jsem je sem dala, ale osobně je do omáčky taky nedávám, protože nejíme vnitřnosti :-)

Nevím, zda do "Boloňské ragú" patří játra a smetana...
Ale ten postup pomalého vaření v troubě se mi zamlouvá :yes:

Tématické fráze:
boloňské ragú, recept boloňské ragú, boloňské ragů recept, boloňské špagety apetit, ragů boloňské, boloňské ragu emanuel, hovězí ragú bolonske, boloňského ragů, bolnské ragu, italské sugo recept s mlety masem, boloňské ragů recepty, boloňská ragu, bolonské hovězí ragu, bolonska omacka apetit, ragu z jater, mlete ragu s játry, ragu po bolonsku, boloňké ragú, bolonské masové ragů, bolognské ragů

Suroviny:
olej olivový, pancetta, cibule, česnek, mrkev, celer řapíkatý, játra drůbeží, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, víno červené, rajče loupané, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu