Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 658 kJ /
1 591 kcal
Bílkoviny122,24 g
Tuky72,38 g
Vláknina22,84 g
Cholesterol 712 mg
Sodík 458 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy104,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme malé karbanátky, které zvolna smažíme na oleji. Podáváme je s brambory, zelím a remuládou. Krok 2: Brambory dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory scedíme a přidáme drhnutý libeček. Před podáváním brambory zlehka na rozehřáté plotně rozšťoucháme, když před tím k nim přidáme máslo. Krok 3: Na másle podusíme na proužky nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně s malým množstvím vařící osolené vody dusíme doměkka, až se téměř všechna voda odpaří. Krok 4: Pokud je třeba, znovu podlijeme a ještě dodusíme. Zelí pak ochutíme, dle chuti, citronovou šťávou, marmeládou, mletým pepřem a cukrem. Krok 5: Nasekáme cibuli i okurky a vše přidáme do majonézy. Postupujte pomalu a dbejte na chuťovou vyváženost, aby cibule nepřetloukla okurky a naopak. Dále remuládu doladíme kari kořením a mletým hořčičným semínkem. Dosolíme, přidáme i petržel a je hotovo.

Zveřejněno 14. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkqG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dánské masové kuličky frikadeller se šťouchanými libečkovými bramborami, červeným zelím a remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkqG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Určitě to bude moc dobré, to zelí je autentické, ale dánské frikadelly to úplně přesně nejsou. Žila jsem tam a rozhodně do toho nikdo různobarevnou papriku nedával. Ale jinak dobrý recept.

Je to chuťově podobné švédským? Rozhodně mě to zaujalo :-)

Tématické fráze:
danske recepty, danske pepřove ořechy, remuláda s hořčičným semínkem, mleté maso se šťouchanými brambory, červené zelí s hořčičným semínkem, frikadeller karbanátky, remuláda s kari, masove kulicky s bramborou, apetit recepty remuláda, masové kuličky šťáva k nim, dánské vepřové kuličky

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá oranžová, máslo, vejce, mléko, žemle, sůl, pepř, koření oregáno, olej, brambory, libeček, sůl, máslo, zelí sterilované červené, cibule červená, máslo, pepř mletý, cukr, šťáva citronová, sůl, marmeláda rybízová, majonéza, cibule, okurky sterilované, petrželka, koření kari, hořčice, sůl

Přidat fotografie receptu