Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí polévka - falešná želví

Hodnocení receptu je 4,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 711 kJ /
2 321 kcal
Bílkoviny150,36 g
Tuky173,96 g
Vláknina9,57 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 789 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy35,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na směsi másla a oleje osmahneme cibulku. Když začne chytat barvu, opečeme na ní maso ze všech stran. Přidáme všechno koření, tymián a mouku. Krok 2: Zasmahneme, rozředíme vodou a vývarem, přidáme pokrájené jarní cibulky a rajčata a sloupnutou kůru z citronu (bez bílé části). Vaříme doměkka, maso vyjmeme a obereme zpět do polévky. Krok 3: Do každého talíře dáme část nasekaných vajec, petrželku a sherry a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 17. 9. 2014

Poznámka autorky zizala

I v beletrii se najdou chutné recepty :)

Zdroj: Patrick Taylor - Doktore, teď to chce klid

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka - falešná želví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v718

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí polévka - falešná želví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v718

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

casino: Zahnědlou barvu cibule akceptuji ;-):-))

"na řezu spálená"
zizala:
Vzpomněl jsem si zde na tento váš koment, když jsem se potkal s receptem na podobnou "předúpravu" cibule (která slouží především k obarvení vývaru):-)
Rcp psal patrně estét vašeho formátu:-) a ta "na řezu spálená" (protože nic jiného to není) cibule byla kulantně nazvána ZAHNĚDLOU:-)):-)):-))
No, na LABUŽNÍKOVI jsem to v rcp upravil, resp. doplnil...;-)
Díky:-K

casino: Příště zkusím Váš způsob, to opečení masa v troubě by mohlo pomoci ještě lepší chuti.
Opravuji - po důkladnějším přečtení Vašeho receptu raději zůstanu u toho svého. Představa cibule upečené tak, až je "na řezu spálená", se mi nelíbí :-))

No, já ji dělám trošku jinak, tedy hlavně s tou cibulí nakládám jinak:-))http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...

Tématické fráze:
falešna hovezi polevka, želví maso, hovězí polévka, polevka z hovězí ohanky, recept hovězí polévka, falesni hovezi polevka, falesna zelvi polevka z kureciho masa, falešná želví polévka s kurecim, oháňka polévka želví, zelvi polevka z cukety, želví řezy, falešná želví polévka z ohánky, recepty ladi hrusky zelvy z mleteho masa

Suroviny:
cibule, máslo, olej olivový, oháňka hovězí, česnek, cibulka jarní, tymián, bobkový list, mouka hladká, voda, vývar kuřecí, rajče, sůl, pepř, kůra citronová, vejce, petrželka zelená, sherry

Přidat fotografie receptu