Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné lokše

Tenké, jemně křupavé placky z bramborového těsta se zde plní šťavnatým kuřecím masem připraveným na způsob číny – s vůní sójové omáčky a bylinek. Jsou chutným spojením tradiční české kuchyně s asijskou inspirací.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tiktak

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 585 kJ /
2 052 kcal
Bílkoviny157,40 g
Tuky12,80 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy312,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ošúpané zemiaky pokrájame, uvaríme v slanej vode, roztlačíme a pridáme múku podľa potreby a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Krok 2: Cestový šúľok nakrájame na kolieska, z ktorých vyvaľkáme lokše. Krok 3: Pečieme na sucho na rozpálenej platni z oboch strán. Hotové pomastíme masťou alebo olivovým olejom. Krok 4: Na plnku kuracie prsia nakrájame na rezančeky, pridáme sušené koreniny, horčicu, sójovú omáčku a na olivovom oleji osmažíme ako čínu. Plníme do lokšov.

Zveřejněno 13. 3. 2009

Poznámka autorky tiktak

Ak lokše plníme omáčkou tak ich po upečení nemusíme moc mastiť aby neboli zbytočne moc mastné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO1B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO1B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Babička mého manžela dělala neuvěřitelně dobré lokše, říkala tomu bramborové placky, mazala je rozpuštěným sádlem a sypala je mletým mákem s cukrem moučka. Byly tenoučké a tak dobré, že když si je vybavím, mám plnou pusu slin.:-)

nebozízek 3. 11. 2012 20:37
Moje babička dělala bramborové placky na plátech starých kamen a pak placky potřela švestkovým povidlím, tím nešetřila, a to bylo vynikající papání.

Michaela 5. 4. 2012 09:45
Co to znamená "spravíme čínu"?
Plnka na fotografii vyzerá ako vyvracané po opici.
To je to "spravíme čínu"?;-(

Velmi chutné :yes:

lokse delavala moje starenka na starem sporaku,pomastene husim sadlem a byli vynikajici.......:-))

kašíčka 14. 3. 2009 20:58
:-p"husí hody" a lokše fakt úúúúžasné, dobrota převeliká:-D, vzpomínka navždy spojená s Bratislavou, no, spíše Hrob u Bra...a vynikající víno z Pezinoku....:-p:-p na sladko, jsem lokše ještě nejedla, zkusím, díky.

...pamatuju si, jak jsme chodili v Bratislavě na podzim na "husí hody" a tam jako příloha k úúúúžasné pečené huse byly taky lokše.:-*...už jsem to nejedla sto let...tiktak dík za receptík...nikdy jsem to nezkoušela...

tiktak...vdaka, vdaka...aj ked ja preferujem lokse na sladko...na vianocnych trhoch nas uz pri stanku s loksami s orechami poznali

Tématické fráze:
lokše, recept lokse, lokše recept, lokše recepty, recept na lokse, utopenci s cibulí recept, lokše na sladko, lokša recept, co jsou lokše, bramborove lokse, lokse.sk, plněné bramborové lokše, husa a lokse, plnka do lokší, recepty lokše, vepřové hody recepty, recepty na lokse, lokse sk, hertepláky, recepty lokše.sk/

Suroviny:
brambory, sůl, mouka polohrubá, prsa kuřecí, bylinky sušené, hořčice, omáčka sojová, olej olivový

Přidat fotografie receptu