Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařená červená řepa

Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na spoustu zdraví prospěšných látek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sarkap sarkap

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 118 kJ /
5 526 kcal
Bílkoviny124,00 g
Tuky18,80 g
Vláknina160,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,97 g
Sůl9,00 g
Sacharidy1 135,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme celé řepy, cca 10-15 minut, dle velikosti. Krok 2: Řepu nakrouháme na struhadle (či robotu). Křen také nakrouháme a společně s řepou řádně promícháme. Krok 3: Přidáme Deko, cukr, vodu, ocet a případně fenykl, znova pořádně promícháme, aby se Deko a cukr rozpustily. Krok 4: Plníme do sklenic a sterilujeme na 80-85°C cca 10-15 min, dle velikosti sklenic.

TIP: Menší množství můžete zavařit výhodně v mikrovnce.

Zveřejněno 29. 9. 2014

Poznámka autorky sarkap

Řepa je výborná, křupavá, letos jsem dělala již 2 várky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmrG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená červená řepa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmrG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zdeněk (neregistrovaný/á): pro myslíš, že je to blbost? já to takto dělám několik let a mou řepu všichni milovníci řepy jen chválí. Já prostě řepu nikdy neloupu, ani vařenou, ani pečenou, ani řepu pro odšťavnění, stejně jako např. jablka, mrkev apod.

Neloupat řepu před krájením,nebo strouháním je blbost.:-(

cathleen: děkuji za upozornění, jasně, že ocet mi úplně vypadl z receptu! opravuji :o)

sarkap (Šárka Procházková): Šári, nedáváš žádný ocet?

Řepu s křenem jsem kdysi také zavařovávala - je to výborné. Četla jsem, že před vařením se řepa nemá loupat ani uřezávat kořínek - během vaření by pak prý vyteklo hodně šťávy.

Díky za recept, právě mají řepu všude v akci a tak si jí zítra koupím a zavařím podle vás. Jen pro upřesnění: Fenykl obecný (Foeniculum vulgare):-p

Tématické fráze:
červena řepa zavařit, jak zavařit červenou řepu, recept na zavařenou červenou řepu, jak zavařit řepu, zavařená červena řepa se zelim, zavařena červéna řepa s křenem, zavařit červenou řepu, recept na zavařenou řepu, nakladana červena řepa zavařená, recept jak zavařit červenou řepu, recepty na zavařenou červenou řepu, výborná zavařená řepa, červena řepa, červená řepa recepty, řepa, zavařenina z červené řepy, nejlepší recept na zavařenou červenou řepu, recepty červena řepa, recept na červenou řepu zavařenou, řepa jak zavařit

Suroviny:
řepa červená, křen, voda, ocet vinný, deko, cukr, fenykl

Přidat fotografie receptu