Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gobova juha- slovinska houbova polevka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 086 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny12,93 g
Tuky103,96 g
Vláknina12,07 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy53,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sadle orestovat najemno nakrajenou cibuli a tenke platky cesneku. Ne do hneda, staci, kdyz zesklovati. Krok 2: Zmirnit oheň a zasypat paprikou a chilli praskem a za staleho michani chvili restovat, na mirnem plameni. Krok 3: Nasypat pokrajene houby, promichat a zalit 1 a pul az 2 litry vody. Krok 4: Pridat brambory a mrkev, ochutit soli ci polevkovym korenim a varit do zmeknuti brambor. Krok 5: Kdyz jsou brambory mekke, cca po 15 minutach zahustit polevku moukou, rozkvedlanou ve smetane a varit dalsich 15 minut, kdyz je polevka hotova nasypat do ni hodne petrzelky

Je mozne podavat s kopeckem zakysane smetany, je take mozne ji vubec nezahustovat. Verzi je mnoho

Polevka je vynikajici, lehce pikantni.

Zveřejněno 5. 10. 2014

Poznámka autorky aachje

Nepisi na ceskem pocitaci, proto bez hacku a carek, omlouvam se

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gobova juha- slovinska houbova polevka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVE6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gobova juha- slovinska houbova polevka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVE6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:

ZROVNA SOM DOVARILA POLIEVOCKU,ALE ZMENILA SOM TROSKU RECEPTIK,JE TO BEZ SMOTANY,A ZAHUDTILA SOM TO TROSKOU SOLAMYLU,SOM BEZLEPKARKA,A BEZLAKTOZOVA.ALE JE VYBORNA,OCHUTNALA SOM JU,ALE JEST BUDEM AZ ZAJTRA NA OBED.:yes:

Nikdy jsem si moc nepotrpěl na tzv “pytlikové“ polévky,ale před mnoha léty se u nás prodávaly Jugoslávské.A ty měly opravdu šmrncl.Proč to píšu: na pytlíku bylo vždy uvedeno “ta a ta juha“.A v návodu bylo: kuhajte juhu, dokud nezavre.Já,jako kluk říkal:“kuhajte,dokud juha nezařve“:-)) Proto si tento recept uložím,a budu kuhat, dokud juha nezařve:-)):-)):-)) + bod.

:yes::yes::yes::yes:

Znám, dělám podobnou. Výborná. Tuto také vyzkouším.

Tématické fráze:
slovinské recepty, slovinska polevka s houbami, recept na juhu, slovinsko recepty, jugoslávská houbová polévka, recepty ze slovinska, juha recepty, recept na slovinskou houbovou polevku, pridat houbove koreni, houbová polévka recept, slovenska houbova polevka, slovuinská juha, polévka skovinská, slovinska buchta, slovinsko-recepty, jugoslavska polevka, slovinska rybí polévka

Suroviny:
cibule, česnek, sádlo, chilli, paprika sušená sladká, houba hřib, mrkev, brambory, šlehačka, mouka, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu