Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

littlebro

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 742 kJ /
416 kcal
Bílkoviny90,90 g
Tuky5,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit do hluboké pánve na máslo. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Pustí si vodu, takže je několik minut podusíme, pak necháme odpařit vodu, přidáme víno a nepřikryté necháme odpařovat. Krok 2: Mezitím v třecí misce rozdrtíme půl čajové lžičky fenyklu, lžičku kmínu, 4-5 hřebíčků a 4 kuličky nového koření. Krok 3: Po odpaření alkoholu z vína přidáme koření a marmeládu, rozmícháme a v momentě, kdy se koření rozvoní, necháme směs mimo plamen odpočinout. Krok 4: Kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky umístíme na druhou pánev s máslem. Krok 5: Kostky masa (nejlépe prorostlejší - pustí více šťávy) přidáme k zelenině osmahnout ve chvíli, kdy zelenina začne na másle „šumět“.
Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Krok 6: Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Krok 7: Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky.
Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby.
Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá.

Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.

Zveřejněno 5. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVK7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVK7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

littlebro: Dobře, věřím ti a určitě vyzkouším, jinak recept se mi fakt líbí :-p:yes:

Přebití chuti jsem nezaznamenal, liška pustí své aroma a chuť do tuku a odtud je to rozneseno do celého pokrmu. Nechutná to po liškách, ale nádechem z nich :-)

Recept není špatný, jen trošku nevím, proč zrovna volit lišky, když evidentně všechny ostatní přísady chuť lišek (a asi i jiných hub) přebijou?

Tématické fráze:
ragu z lišek, liškové ragů, hovězí s luskami, hovězí ragú, hovězí ragů s kořenovou zeleninou, hovezi s liškami, hovezi ragu na zelenine, hovezi klizka na liskach, hovězí krk na zelenině, hovazi ragu s liskami, ragu s kořenovou zeleninou, maso na liskach, jehněčí na korenove zelenině, hovězí kostky na liškách, pečené hovězí na liškách, františkovské nudle, hovězí ragú se zeleninou, hovězí ragu s s korenovou zeleninou, hovězí ragú na s marmeládou, hovězí kližka na lišky

Suroviny:
maso hovězí na guláš, houby lišky, víno červené, mrkev, petržel, celer, cibule červená, marmeláda, sůl, pepř, koření nové koření, fenykl, koření hřebíček, kmín celý

Přidat fotografie receptu