Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakounův hot dog

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 860 kJ /
2 357 kcal
Bílkoviny82,37 g
Tuky121,33 g
Vláknina37,88 g
Cholesterol 422 mg
Sodík 6,24 g
Sůl15,17 g
Sacharidy214,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme cukr, mléko, vodu a droždí. Dáme na 10 minut do tepla zmladit. Tekutina musí být jen vlažná, ne horká. Krok 2: Během toho připravíme mouku, kaši, sůl. Kaše se vůbec nebojte. Dodává těstu úžasnou vůni, chuť i křupavost. Samozřejmě je důležité koupit kvalitní, kde jsou opravdu jen bramborové vločky, sůl a kurkuma. Krok 3: Vajíčko rozkvedláme, dvě třetiny (zbytek necháme na potření) vmícháme do vlažného "kvásku" a přelijeme k suchým složkám spolu s olejem. Mícháme, dokud to půjde a pak už pracujeme rukama. Dejte si opravdu záležet, aby bylo těsto důkladně uhnětené, nejlepší je domácí pekárna. Krok 4: Těsto přikryjeme potravinovou folií a dáme kynout na 2-3 hod. Krok 5: Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Vytvarujeme bochánky, které vyválíme do válečku stejně dlouhého, jako máme párky. Uprostřed uděláme podélnou hlubokou rýhu, ale ne úplně. Okraje ještě přitlačíme k sobě, potřeme zbylým vajíčkem a dáme na 20 min kynout. Krok 6: Pečeme 15 min při 225 °C. Necháme vychladnout na mřížce. Krok 7: Párky můžeme ohřát ve vodě nebo opéct na pánvi. Krok 8: Studené žemle nařízneme, obložíme salátem, najemno pokrájenou zeleninou, párkem a zakápneme dresinkem z jogurtu, hořčice a pepře.

Zveřejněno 14. 10. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Znáte to, jste někde na akci, děti mají hlad a táhnou vás ke stánku s hot dogy. Na kdejakém ohřátém párku v bílém rohlíku, zakápnuté pofidérní hořčicí či kečupem se mi nelíbí vůbec nic. Párek je kupodivu velmi starý vynález. Pochutnávali si na něm už staří Římané. Ve velkém se vyrábí zhruba dvě stě let a do rohlíku naskočil zhruba před sto lety. Legend a historek kolem toho, jak vznikla snad nejznámější úprava párku s podivným názvem hot dog, tedy "horký pes", je požehnaně. Důležité ovšem je, že si můžete připravit toto fastfoodové jídlo sami doma, kvalitněji a zdravěji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakounův hot dog

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAN5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šmakounův hot dog

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To je výborná alternativa :-) Párky šmakoun JSOU proklatě dobré :-) Máme vyzkoušeno :-)

Šmakounovy párky vypadají proklatě chutně :-p:yes:

Tématické fráze:
hot dog recept, hot dog, recept na hot dog, hotdog recept, hod dog recept, hot dog recepty, jak připravit hot dog, hod dog, jak pripravit hotdog, recept na hod dog, jak se dela hod dog, nejlepší hot dog, hod dog recepty, těsto na hot dog, nejlepší párky na hot dog, nejlepsi hotdog, hoddog, hot dog doma, nejlepší hotdog recept, recept hot dog

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, kaše bramborová instantní, olej, voda, mléko rostlinné, vejce, cukr třtinový, droždí, sůl, párky, polníček, rajče, paprika čerstvá žlutá, cibule červená, jogurt bílý, hořčice dijonská, pepř

Přidat fotografie receptu