Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kukuřičný nákyp s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 395 kJ /
2 723 kcal
Bílkoviny93,32 g
Tuky82,18 g
Vláknina30,80 g
Cholesterol 909 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,13 g
Sacharidy387,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode povaríme 3 minúty. Scedíme (vodu nevylejeme, použijem na akúkoľvek zeleninovú polievku). Krok 2: Mlieko so soľou a maslom privedieme k varu, vsypeme kukuričnú krupicu a za stáleho miešania varíme, kým sa kaša neodlepuje od steny hrnca. Necháme prechladnúť. Krok 3: Do prechladnutej kaše vmiešame žĺtky, kukuricu a nakoniec jemne pridáme sneh z bielkov. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu kukuričnej zmesi, husto poukladáme brokolicu a zakryjeme druhou polovicou zmesi. Krok 4: Pečieme v rúre na 180°C asi 50 minút. Upečené vyklopíme, narežeme na hrubšie plátky a obložíme zeleninou.

Zveřejněno 16. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřičný nákyp s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9wB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kukuřičný nákyp s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9wB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

tejaja::-K:-K

jarda Kadic: Jardo, ak nechceš obyčajnú kašu, skús z nej urobiť niečo iné :
http://www.toprecepty.cz/recept/33507-polentove-kn...
http://www.toprecepty.cz/recept/26852-polenta-zape...
http://www.toprecepty.cz/recept/3395-smazena-polen...
http://www.toprecepty.cz/recept/2446-kolecka-z-pol...
Inak, vieš ako sme jedli polentu doma? Bol to ockov "patent" a veľmi nám chutil : horúca kaša na tanieri sa poliala rozpraženou cibuľou na tuku a posypala kryštálovým cukrom. Ten sa na horúcej kaši roztopil a vytvoril úžasnú chuť s cibuľou. :-D;-)

:-K Díky za odpověď:yes:

Nemělo být “jakéhosi,mělo být kaši z ní dělat nechci:-D

jarda Kadic: Jardo áno, polenta je uvarená krupica. ;-) Vlastne z tej krupice uvaríš polentu a potom ďalej upravuješ. ;-)

spagetka: neide mi ani tak o chuť ako o množstvo soli, ktoré obsahuje. A stratu väčšieho množstva vitamínov a minerálov.;-) Ale aj chuťovo je to jasné že iné. ;-)

Terezko, jestlipak by se dala místo kukuřičné krupice použít polenta,já d...l ji nedávno koupil a jakéhosi to dělat nechci;-)

tejaja: já si to myslela, daleko víc nám taky chutná mražená:yes::yes:. Steril. si dělám sama a taky jen málo.
Spíš jsem chtěla jakoby pro ostatní, protože by se asi někdo zeptal ;-);-);-)

spagetka: Laďka, vždy používam mrazenú, sterilizovanú zeleninu nekupujem vôbec. ;-)

Zapečenou brokolici dělávám v různých kombinacích, ale s kukuřicí jsem ještě nezkoušela. Použila jsi mraženou ?:-p+:yes:

Jo tak tohle u nás půjde;-):-p:yes: Jo ještě, jakou kukuřici jsi použila? Mraženou?

Tématické fráze:
polenta s brokolicí, brokolicový nákyp, nákyp z polenty, brokolice nákyp recepty, cuketovy kn, polenta s brokelici, brokolice recepty, brokolicový nákyp recept, kukuřičný polena, polenta s brokolucou, zapečená brokolice s krupicí, recept nákyp brokolice, nákyp s polenty, jak použít kukuřičný krupici, polenta nákyp

Suroviny:
kukuřice, mléko, vejce, máslo, krupice kukuřičná, brokolice, sůl

Přidat fotografie receptu