Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepičí polévka pro duši

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Snadný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 360 min

360 min (360 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 344 kJ /
321 kcal
Bílkoviny18,48 g
Tuky5,23 g
Vláknina4,83 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy17,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a zeleninu nandáme do pekáčku a pečeme v troubě na vyšší vykon cca pul hodiny. Poté vše i s výpekem vložíme do hrnce, přidáme víno a koření a na malém plameni vaříme cca 5 hodin. Krok 2: Polévku zcedíme a maso a zeleninu dáme kočce :D. Po tak dlouhém vaření na nich nezůstalo dobrého nic. Krok 3: Čerstvou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrajíme na malé kousky a dáme vařit do zcezeného vývaru a povaříme pár minut do měkka. Ozdobíme čerstvou petrželkou. Jíme vařící, čicháme nádhernou vůni, relaxujeme a léčíme si duši.

Zveřejněno 18. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka pro duši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVrr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepičí polévka pro duši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

aachje: promiňte i vy. Když si pročtete recepty polévek, i ti nejlepší z nejlepších tam tu vodu nebo vývar uvádějí. Zřejmě to dělaj blbě:-O. Takže příště recepty polévek bez vody, jo? Ta je jasná :-D:-D:-D:-D:-D:-D. Teď vážně - nebylo to myšleno nijak útočně na vás, jen jako upozornění, či dobré rady ohledně jasného plýtvání potravinami. Je to vaše volba, ale naše volba zas je, říci svůj názor;-);-);-).

jarda Kadic::yes::-K

spagetka::-D:-D prominte, myslela jsem, ze vetsina z nas vi, ze do polevky patri voda. v troube se nepodleva a kdyz se da varit, samozrejme s vodou. :-D musim rict jedno- kdyz jsem sem lezla, bylo mi doporuceno nedelat to:-D a byla jsem upozornena na konkretni rypaly. no, uz se tu projevili ze seznamu skoro vsichni.

ad slepice 5 hodin varena- my to proste nejime. tecka.

jarda Kadic: :-p:yes:

Já bych to maso i se zeleninou pomlel, popřípadě umixoval a udělal bych do toho vývaru knedlíčky:yes:

spagetka:
Ale notááák, nedělejte z rcp až takové kino:-D
Existuje rčení o umění "vařit z vody" a zde asi autorka předpokládá že na TOP jsou inteligentní umělci, kde i začínající kuchta pochopí, že 10 porcí se z trošky vína a octu neuvaří a neuvaří:-D:-D:-D
Ale až bude aachje: tu vodu dopisovat do postupu, tak by bylo pro začínající kuchty dobré zmínit, že voda má býti studenou:-))
A tuhé maso? Možná jen nevhodně zvolené slůvko. Možná se autorce eklovalo spojení "jako hadra":-))

aachje: Na perfektné vývary používam pomalý hrniec. Potraviny nevyhadzujem.

Souhlas komentáři, že tolik hodin pečené a vařené maso nemůže být tuhé a že se z něj dají rozhodně připravit další velmi hodnotná jídla.
Mně ale zajímá ještě jedna věc: v surovinách receptu jsou uvedené jako tekutiny: 2 dl vína, lžíce octa. Žádná voda, vývar. V čem tedy tu polévku vaříte? Ve výpeku s vínem? A 5 hodin? Toho výpeku rozhodně na dobu 5 hodin nemůže být tolik. A v troubě také nic nepodléváte. Mrkněte se na to. Na fotografii je vidět, že tam té tekutiny je dost.

Voľakedy nebolo dostať toľko kurčiat, ale bolo dostať hodne sliepok. A podľa toho sme varili. U nás doma sa rozhodne nič jedlé nevyhadzovalo. Keď sa varila slepačia polievka, tak sme ju pripravovali obyčajne takto :
http://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed/, pretože mäso zo sliepky nie je mäkké rýchlo. Tak sa sliepka varila a potom piekla, takže mäso je mäkké, tiež nechápem, o akom tuhom mäsa sa tu hovorí.
Keď som sa vydala, tak som kdesi našla recept na toto :
http://www.toprecepty.cz/recept/2552-slepice--na-k...
Ale ako píše casino, všetko sa dá s tým urobiť, my sme napr. mäsom z hovädzej polievky nastavovali fašírky. Rozhodne sme mäso nevyhodili len preto, lebo sa z neho varila polievka.

aachje: já bych tu slepici udělala na paprice, ale rozhodně bych tolik masa - i když vyvařeného - nevyhodila. Taky mě překvapuje, že píšeš, že je maso tuhé - to by přeci po tolika hodinách úpravy nemělo být, ne ?

magdalenka:a jakym stylom by jste ji varila? tahle polevka ma hlavni vyznam v tom, ze je to silny vyvar. vsechny ingredience jsou vyvarene v tom vyvaru. sila je v nem. ingredience jsou podruzne. co vy delate s vyvarenou slepici?

magdalenka:
Pro neééé?
Podobně vařívám tuto polévku http://www.labuznik.cz/recept/hovezi-vyvar-falesna...

aachje: týmto štýlom by som nikdy polievku nevarila.
A vyvarené, tuhé, prázdne mäso nepoznám.

aachje: To maso je sice pod psa, ale já jím nastavuji např. paštiky z drůbežích jater:yes:

magdalenka: :D a co by jste s tim vyvarenym, tuhym a prazdnym masem delala? :-))

Pre mňa je absurdná predstava - vyhodiť (príp. dať zožrať mačke) jednu celú sliepku po uvarení polievky. Ale je možné, že autorka žije niekde, kde sú ceny potravín značne nižšie a nemá s tým problém.
A u nás 1/2 "pytlíku pepře" je značná veľká. Takže asi túto polievku variť nebudem. (Čo neznamená, že musí byť zlá.)

....Jiste. Jinak bych to do receptu nepsala.

.... pul pytliku kulicek pepre :-O:-O to jako fakt?
Hlasuji pro návrat háčků, čárek - snad to není taková dřina :-//
Tablet za to nemůže :-))

Tématické fráze:
polévka z výpeku, slepicí polévka, dlouhý slepičí vývar, co vse patri do slepici polevky, aachje kontakt, jak vařit slepičí vývar polévku, slepičí vývar z pomalého hrnce, slepice recepty, slepiči fašírka, vyvařené slepičí tuhé maso recepty, co z masem ze slepicí polévky., jak připravit slepici, slepičí polévka s pomalého hrnce, polevka z pytliku slepici, slepice fašírky, slepičí vývar recept pro začátečniky, slepičí vývar labuznik, slepičí polévka a řapíkatýceler, slepičí polévka názor, jak vařit tuhou slepici

Suroviny:
slepice, játra kuřecí, víno bílé suché, šafrán, pepř, sůl, vegeta, ocet vinný, celer řapíkatý, mrkev, petržel, celer, libeček, celer, petržel, česnek, cibule, pórek, rajče

Přidat fotografie receptu