Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 940 kJ / 942 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,30 g |
Tuky | 45,90 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody očistíme, propláchneme a nakrájíme na kostky.
Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme.
Necháme pár minut odležet. Krok 2: Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Krok 3: Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy). Krok 4: Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto). Krok 5: V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus) Krok 6: Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy.
Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-)
Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).
Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme.
Necháme pár minut odležet. Krok 2: Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Krok 3: Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy). Krok 4: Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto). Krok 5: V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus) Krok 6: Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy.
Nezapomínejte na čokoládu promíchávat. :-)
Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).
Zveřejněno 22. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový tataráček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVDr
Moje poznámka
Jahodový tataráček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVDr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 46 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
mascarpone v tesku
Suroviny:
jahody,
mascarpone,
pláty medové,
cukr vanilkový,
pomeranče,
cukr krystal,
džus pomerančový,
čokoláda
Komentáře (1)