Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový řízek

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Od stredu pokrajame cely karfiol na 1-1,5 cm platky, aby sa nam to podarilo musime nechat hlub. Krok 2: Obalime klasicky v trojobale a vyprazame do zlatista. Krok 3: Tym ze je karfiol plochy netreba predvarat.

Zveřejněno 22. 10. 2014

Poznámka autora Nonya

Recept je pre tych ktorym sa nechce babrat s kvetakom, ale ten "odpad" z koncov sa da do mixeru prerusovane premixovat, ochutit ako kuskus a mame super prilohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7PX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7PX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Nonya: doufam, ze cas bude :)

Dakujem za pekne komentare:-K a ze sa vysvetlilo co je ten hlub= kostal:yes:
Zo zvysku postruhane kvetaku som este spravil zaujmavy indicky recept gobi kheema, ked bude cas pridam ;-)

pipre: Jani,taky nepředvařuji, obaluji stejně a smažím v troubě:yes:

Velmi hezky to vypadá a je to také dobrý nápad:yes: Já květák také nepředvařuji, ale smažím pod pokličkou, aby se smažil, ale zároveň i trochu dusil a změknul. Povrch ale zůstává hezky křupavý. Jinak já se s obalováním květáku nijak nehraji, mám ho obalený během minuty, možná dvou :-)Ve větší misce si ušlehám potřebné množství těstíčka z mouky a vajíčka, vhodím do něj najednou všechny osolené růžičky květáku, rukama všechno dobře promísím, aby se těstíčko dostalo všude a potom to všechno najednou přemístím do další hlubší misky se strouhankou a zase pořádně promísím rukama a mám bezvadně obalený květák a hlavně rychle. Kdysi jsem obalovala po jedné růžičce, ale pak jsem si to usnadnila takto. Bodík:yes:+

Připojuji se - nádhera :yes::-)

to je krásný :-K

Dnes jsem neodolala a vyzkousela rizecky - "stromecky". Byly vyborne :-p, i kdyz z maleho kvetaku, co jsem mela, se mi podarily nakrojit jen 3.
Pekla jsem v troube na pecicim papiru. Ze zbytku byla polevka.
Pridala bych foto, ale nevim jak, tak alespon pridavam bod :-)..

Pěkně to vypadá :yes: Já ani růžičky květáku před smažením nepředvařuju, ale dělám menší, někdo smaží velké kusy a to by nešlo, já ty velké růžičky ještě dělím na menší :-)

Je to určitě košťál, ve slovenštině je to hlúb, nebo hlúbik se tomu říká :yes:

macek:Je to prostě tvrdý, spodní střed květáku - u zelí myslím košťál.;-).

macek: já bych řekla, že je to košťál - aby se karfiol nerozpadl, snad to někdo upřesní;-)

Ráda bych vyzkoušela, ale nevím co znamená ,,musime nechat hlub.:-O

Hezká práce a určitě i velká dobrota;-)ale nevím,jestli by se mně zadařilo takhle hezky květák rozkrojit.Vyzkouším a dám vědět,moc si ale od toho neslibuju:-))

No, mi by se to určitě nepovedlo :-D:yes:

Tématické fráze:
květakove řizky, květákový řízek, květákový řízek, rizky z květáku, řízek z květáku, kvetak recepty, kvetak jako rizek, recepty z květáku, kvetakovy rizek recept, květákový řízky, květákové řízky v troubě, kvetakove recepty, kverakove řízky v troubě, květákove řízek recept, kvetak na rizek, kvetakovi řízek, recept kvetakovy rizek, kvetkovy mozecek, kvetakove rizky recept, květákové řízky v v troubě

Suroviny:
květák, mouka, vejce, strouhanka, sůl, koření, olej

Přidat fotografie receptu