Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello steak

Portobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a texturou skvěle vyrovná klasickému steaku. Hodí se k lehkým salátům, grilované zelenině nebo jemné bramborové kaši.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie90 kJ /
22 kcal
Bílkoviny0,84 g
Tuky0,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje. Krok 2: Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme trochou olivového oleje. Žampiony potřeme z obou stran, ale hlavně ze spodní strany směsí česneku, soli a oleje. Jakmile je pánev rozpálena, tak vložíme žampiony a stáhneme teplotu. Necháme opékat z každé strany cca 7 minut – pokud jsou houby opravdu velké, můžeme chvilku přiklopit pokličkou. Krok 3: Jakmile jsou žampiony opečeny a tepelně upraveny, tak je dáme bokem a udržujeme teplé. Na jeden žampion položíme plátek ementálu a necháme rozpustit. Na výpeku si orestujeme jemně nasekanou šalotku a nasekanou chilli papričku. Servírujeme polité výpekem s šalotkou a chilli papričkou. Příloha rozpečená bagetka.

TIP: Jak připravit žampiony portobello

Zveřejněno 26. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o933

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o933

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vynikající!

:yes::yes::yes::-p

maris: ano jeden bez ;-)

:-p:-p:yes:+

Moju pozornosť upútalo foto...aj recept je nádherný!:yes:

:-O:-p:-p:yes:

Moc se mi líbí, ale nerozumím tomu - proč jen jeden plátek sýra a dává se jen na jeden žampion ? Jsou to dvě porce - tak někdo se sýrem a někdo bez ?:-)

Dooga:Děkuji pane :)

Tak to je pastva pro oči!! A chuťové buňky o sobě dávají přímo nehorázně vědět!:-D:-p:-p:yes:

Pane - tak to ti teda chválím. SUPER !!!:yes:

Tématické fráze:
portobello, portobello recept, portobelo, portobello recepty, steakové žampiony recepty, jak připravit žampiony portobello, velké žampiony portobello recept, portobelo recepty, steakové žampiony recept, porto bello, steakové žampiony, portobello na pánvi, porto belo, žampiony portobello steak, recept na portobello, recepty na žampiony velké portobello, žampiony portobello recepty, recept na portobelo, portobelo recept, zampionovy steak

Suroviny:
portobello, česnek, cibule šalotka, chilli paprika čerstvá, sýr ementál, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu