Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hot dog

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 782 kJ /
665 kcal
Bílkoviny102,00 g
Tuky21,54 g
Vláknina7,93 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře. Krok 2: Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené. Krok 3: Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků. Krok 4: Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší. Krok 5: Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.

Zveřejněno 28. 10. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hot dog

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVLR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hot dog

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

MamlajdaD: děkuji

zujali: Vepřová bránice je jen běžně používaný název pro blánu pobřišnice. Vepřová bránice je ve skutečnosti něco úplně jiného (a do opravdové bránice by se např. sekaná nedala zabalit ;-), a ani by to nikdo nedělal, nebylo by proč. Obecně řečeno, pravá bránice je plochá kruhová "flaksa", prorostlá centimetrovým kroužkem masa, kterou jsou u pašíka (i u ostatních savců) oddělené orgány v hrudním koši (plíce, srdce) od orgánů v břišní dutině. Je to tak nanejvýš dobré uvařit pro pejsky.
To čemu se běžně ale říká bránice, se správně nazývá blána bobřišnice. To je výborná věc, protože blána má tukové žilky a např. sekana, pečená v tzv. bránici (správně v pobřišnici) je mimořádně chutná. Kdo jí používá, dobře dělá. ;-)
Jen namátkou z netu:
Vepřová bránice
Vepřová bránice je ve skutečnosti část pobřišnice. Je to tukem protkaná síťka, která má překvapivě mnoho způsobů využití a je naprosto nedoceněná. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky, sekaná a maso na gril.
Další popis tukové (nepravé) "bránice" z netu:
Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.
Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně. ;-):-8 Moc zdravím! :-K:-K:-K

Mohu se zeptat co je to ta bránice?

Frantiska:
Jj, vypadají:yes:
...ale hot dog to není ani kdyby to bylo nazváno Domácí "hot dog" :-D

vypadaji uzasne :)

Tématické fráze:
hot dog recept, domaci hot dog, hotdog recept, recept na hot dog, domaci hotdog, americký hot dog recept, hot dog recepty, recept hot dog, domácí hod dog, hot dog, domácí hoddog, hot dogy, jak udělat hot dog, pečivo na hod dog, hod dog, recept na hot - dog, hotdog recepty, hod dog recept, pečivo na hot dog, recepty hotdog

Suroviny:
plec vepřová, petržel, pažitka, paprika sušená sladká, cibule, česnek, špek, kmín mletý, sůl, pepř, chilli, bránice, pečivo, zelenina, zelí kysané, cibule, hořčice, kečup sladký

Přidat fotografie receptu