Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované vepřové nožičky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bojar bojar

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 114 kJ /
266 kcal
Bílkoviny20,11 g
Tuky15,78 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy10,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové nožičky důkladně očistíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Přidáme bobkový list, nové koření a vaříme, dokud úplně nezměknou. Krok 2: Poté je vyndáme a podélně rozpůlíme. Krok 3: Česnek utřeme a přidáme do prošlehaných vajec s troškou mléka. Nožičky obalíme v trojobalu a usmažíme. Krok 4: Podáváme s chlebem. Krok 5: Toto jídlo je vynikající k pivu k posezení.

Zveřejněno 5. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované vepřové nožičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7Av

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalované vepřové nožičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E7Av

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

bojar: ahoj,zřejmě budeme mít podobný r.nar. i stejnou chuť.
napište další recepty,které znáte z minulých dob - budeme se těšit
adamos69@seznam.cz zdr. ad :-?

Tomas Vokroj 7. 11. 2014 16:08
Vynikajici recept,puvodem z ceskobudejovickeho velkoreznictvi Starych,drive pro svoji laci kupovany hlavne jako pokrm mene majetnych.K tomu je dobry bramborovy salat,sestavajici z nahrubo nakrajenych brambor,1/2 mnozstvi brambor cibule na hrube kosticky a zalivky,sestavajici ze smesi o objemu cca 1/8 mnozstvi brambor+cibule:vlazna voda,trochu octa,trochu oleje(ne olivovy,nejl.slun.),plnotucna horcice,trochu soli,malinko osladit,promichat do konsistence pribl.smetany,zalit bram.+cibuli a podavat k "pacickam"teple!Skvela kombinace pro chlupate jazyky:-D:yes:

BILKOVAI:Někdo dává do vajíčka když ho rozšlehá mléko ale není to nutné.

prosím, k čemu je tam to mléko? A chybí mi tam mouka, pokud se to obaluje v trojobalu... jinak se mi to moc líbí, packy milujeme :-p:yes:

adamos:konečně někdo kdo to zná to sem rád, mám ještě několik dobrých receptů tak je postupně napíšu.

Mohu jen doporučit - skvělé tohle jídlo jsme podávali v hospodě jako pochoutku s bramb.salátem.Stávalo to tenkrát ( za dob dávno minulých)asi 8.-k Vyzkoušejte a myslím,že kdo má rád kližkovaté - ten si šmákne. zdr.ad

Mohu jen doporučit.Tohle jídlo jsme dělávali (v dobách dávno minulých) s bramb.salátem v hospodě a byla to specialita podniku po které se lidi mohli utlouct.Cena tehdy byla asi 8.-k zdr.ad:-!

zní to lákavě... u nás se prodávají i uzené, a po uvaření je to lahůdka!:yes:

Hmm. A mají ty pacičky vůbec nějaké maso na sobě ? Aby se bylo do čeho zakousnout...:-/

V létě jsme takto uvařené pacičky a pak naložené do marinády grilovali-výborné.:-p:-p:yes:

Dobré levné jídlo :yes: Po tom rozpůlení předpokládám vytahat kosti a chrupavky ;-)

cathleen:Tím že se uvaří hodně do měkka tak jdou krásně rozpůlit a ten obal způsobí že jsou velice chutné.Jsou lidi kteří to nejedí myslím tím pacičky ale opravdu toto jim chutná.Takže dobrou chuť.

bojar: :-)) česnek jsem chápala, to jen ta obíračka....ale když to píšeš, zkusím a běda ti!:-D:-D
Dost často je problém na hezké pacičky narazit - aby byly světlounké, voňavé a co nejvíc čisté. Takže je kupujem opravdu jen občas.

cathleen:česnek je dobré utrit do vajíčka před obalením.Taky sem byl neduvěřivý ale mám hospodu a má to dobrý ohlas.

spagetka: já vidím - utřeme česnek do vajíčka :-) pokud to už někdo neopravoval.
Pacičky máme rádi, jen v téhle úpravě si to obírání zatím neumím představit :-))

Ten česnek - třeš celý stroužek s vajíčkem? Nebylo by jednodušší prolisovat a s vejcem smíchat?

Tématické fráze:
obalovane vepřové maso, obalovany veprovy jazyk, uzene veprove pacicky, vepřoá kýta obalovaná recept, nalozene pacicky, grilované vepřové pacičky marináda, obalované nožičky, jak upravit vepřové nožičky, pecene pacicky, vařené vepřové pacičky, grilované vepřové pacičky, veprovepacicky, praseci pacicky, recept obalovaný vepřový jazyk, uzený maso obalovany ve strouhance, recept na obalování vepřového masa, kureci pacičky, vepřové maso obalovane, vepřové medailonky z kýty obalované, uzený jazyk obalovaný

Suroviny:
nožička vepřová, bobkový list, koření nové koření, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, česnek, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu