Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí gulášek

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 177 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny170,58 g
Tuky100,82 g
Vláknina68,76 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,97 g
Sacharidy61,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Krok 2: V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit. Krok 4: Přidáme nakrájenou cibuli, otrhaný rozmarýn, nakrájenou chilli papričku, nakrájený řapíkatý celer a divoké koření. Krok 5: Restujeme za stálého míchání zhruba 5-10 min. Krok 6: Přidáme nakrájené maso, zprudka orestujeme, přidáme sůl, kmín a uzenou sladkou papriku. Krok 7: Zamícháme podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké. Krok 8: Ve troše vody si rozděláme Hrašku, nalijeme na maso a necháme ještě chvilku vařit. Krok 9: Přílohu si zvolí každý dle své chuti.

Zveřejněno 11. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7zJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7zJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

...prosím prosím co je Hraška - jíška nebo závarek z mouky? :-) děkuji

Haničko,velice chutný obrázek i samotný guláš:-KJá bych si rozhodně pochutnala:-p:yes:

Richenza:
To, ze to mäso je vynikajúce a nedá sa ani porovnat s tým, co sa v obchodoch normálne predáva, je absolútna pravda.
Moja informácia je od odborníka na spanielsku sunku a Wikipediu v spanielcine. Spanieli sa zacali o tento druh (rasu) zaujímat, ked sa do Spanielska zacali dovázat falosné ibérijské sunky z tohoto mäsa a boli dovázané z Madarska. Rozdiel (pre odborníka) je lahko spoznatelný rozlozením vrstiev slaniny, ktorá je velmi odlisná od rozlozenia na ibérijskej sunke.

Pepe, dík za opravu, mně to takto kdysi vysvětlil chovatel, který je chová a u kterého si občas maso a sádlo kupuju. Ale to stejně nic nemění na tom, že je to maso výborné a v tom se opravdu opravit nenechám.:-)) Jo a toto píše o mangalici stará dobrá wikipedie: Mangalica nebo mangulica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. :yes:

Richenza:
Musím Vás opravit.
Mangalica je rasa domácej osípanej (domáce prasa - Sus scrofa domestica), autoktónna madarská rasa, ktorá vznikla krízením rasy Sumadia (rasa pôvodom zo Stredomoria, do ktorej patrí aj svetoznáma rasa Cerdo ibérico známa hlavne kvôli typickej spanielskej sunke) s rasami Szalontai a Bakonyi (typické polodivoké karpatské rasy). Podla farby sa rozlisujú 4 druhy.

suslajda: Aha, děkuju :-)

Richenza:Já jsem zatím ochutnala slaninu, škvarky a vyškvařené sádlo no chuť úžasná:-K

Mangalica je druh maďarských prasat, kříženci divočáků a uherských bagounů. Jsou polodivoká, moc se nedokrmují a řerou hlavně to, co si najdou. Mají pomalejší přírůstky, ale díky tomu sádlo i slanina obsahují mnohem míň cholesterolu. Maso je trochu jiné, než na jaké jsme zvyklí od našich pašíků a už vůbec se to nedá srovnat s průmyslovým chovem.Je to prostě šmrncnuté tím divočákem. Ale je to luxus. A někteří vypadají jako kříženec ovce a čuníka,jak mají kudrnaté štětiny:)))) Jestli budete mít možnost, ochutnejte, fakt je to masíčko :yes:

zizala: Já bych řekla, že bramboráček. No to musí být lahoda:-!

zizala:ne to jsou zeleninové knedlíky:-K

Kančí gulášek prima:yes:, ale já se zeptám na tu Tvou zajímavou přílohu. Co to je? Polenta?

spagetka:Já ji kupuji v Globusu přijde mi, že je jemější a hlavně je dobře vyuzená, krásně voní;-):-K

suslajda: já si to vyguglila, fakt jsem to neznala. Díky za další obohacení surovin. Jen dotaz, v čem je tato slanina zvláštní, nebo čemu se podobá. A hlavně koupíš ji v běžné síti?

Pěkný, pěkný je...:yes::-p

spagetka:Ladi je to slanina s prasat které se jmenují Mangalica

Tématické fráze:
kančí sádlo, kančí guláš, kanci gulasek, sádlo z kance, gulašek z divočaka, prase bagoun, kanči guláše, madarsky gulaš kančí, recept na guláš z divokého kance, kančí gulaši, kanci, mangalica, guláš z kančího masa, bagoun, madarske prase, kančí škvarky, wikipedie kančí maso, maďarský kančí guláš, slanina mangalica, škvarky z divočáka

Suroviny:
maso kančí, cibule, slanina, máslo, rozmarýn, chilli paprika čerstvá, koření nové koření, jalovec, pepř celý, bobkový list, paprika sušená uzená, kmín mletý, sůl, celer řapíkatý, hraška

Přidat fotografie receptu