Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Antipasta

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 014 kJ /
720 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky34,22 g
Vláknina3,83 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,22 g
Sacharidy43,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí filety nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Krok 2: Zeleninovou směs scedíme, necháme okapat a přidáme k rybě. Krok 3: To samé uděláme i s olivami a žampiony, vše promícháme a zaléváme po částech kečupem. Krok 4: Průběžně ochutnáváme, abychom množství kečupu nepřehnali. Krok 5: Nakonec mírně opepříme, případně dosolíme a necháme nejméně do druhého dne odležet v lednici, v dobře uzavřené nádobě.

Zveřejněno 15. 11. 2014

Poznámka autorky Danca

Antipasta u nás byla dříve k sehnání v jednom lahůdkářství, milovala jsem ji, ale teď už jsem ji léta neviděla. Nedávno jsem si na tenhle mňamózní rybí salátek vzpomněla, zapátrala jsem na internetu, přidala trochu vlastní invence.. a výsledek vůbec není špatný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Antipasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ylX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Antipasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ylX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Antipastu - neznám - teda. jako nikdy jsem ji neviděla - v obchodě a taky nejedla Ale CHATKA - luxusní záležitost- jedla jsem ji poprvé v roce 1972 - když paní vedoucí z hotelu, kde jsem pracovala - ji dovezla z Tuzexu a její syn měl na svat.předkrm - krabí koktejl. ach - to jsem milovala

Antipastu jak já ji znám před cca 40ti lety prodávali v pražském bufetu Jizera na Václavském náměstí. Byla úplně super a v té době stála okolo dvou korun za deset deka. Také něco velmi podobného prodávali v konzervičce ve Vodičkově ulici prodejna Frionor.

Danca:No vidíš, u nás z kiosku byla vážená antipasta daleko lepší než ta z konzervy.Lahůdkářství se to začalo jmenovat až později. No jo, to už je víc jak 50let.

...antipastu taky pamatuju ale mě moc nechutnala, vadila mi tam ta zelenina. Tuhle bych si docela dal:-p
maris: Chatka to byla bašta, když jsme z ní dělali salát na chlebíčky:-*:-p

adamos::-)), já si ji dobře pamatuju, stála opravdu 5,- korun a mívali jsme docela často z ní pomazánku. Když maminka nevěděla co k večeři, tak jsme měli chatku.:-)) Dnes je to luxusní záležitost, viděla jsem ji v ruském obchodě za 350,- Kč:-O:-)). Byla z Ruska.

Pamatuje si některá z kuchařinek (asi dříve narozených)
na chatku v konzervě čisté krabí masíčko,stálo to 5.-k
a mám pocit že to bylo z Ruska?

casino: casino, u Vás jako vždy: nevím, jestli ten komentář brát jako pochvalu, či naopak...:-D :-D
Vzhled té konzervy si nějak nepamatuji, jen chuť... Ta vážená "antipasta" z lahůdkářství se zcela určitě, coby do vzhledu, nevyrovnala originálu, ale my jsme se po ní mohli utlouct. Olivy v ní pravděpodobně nebyly, to bych si pamatovala, protože jsem je jedla poprvé až jako dospělá a na první pokus teda nic moc...:-D

Mimochodem moje "dříve" bylo cca před 40ti lety...:-D

casino::yes::-D:-D:-D spráááávne. Tú mrkvu som vždy vyberala a dávala manželovi. :-D

Autorka v poznámce nespecifikuje kdy bylo to její "dříve":-D ale to mé "dříve" bylo evidentně dříve;-):-))

Už si moc nepamatuji co bylo včera, ale vím skoro přesně, jak před půlstoletím vypadala ta moje Antipasta: Kulatá, převážně v červené barvě vyvedená, placatá konzervička, ze které na vás po vypáčení deklu jukla celá sardinka. Hnedle vedle ní se tam placatil plátek tuňáka a mezi nimi, trošku excentricky trůnila jak pecka zelená oliva i s peckou. V rajčatovém sósu byla nakostečkovaná zelenina, dmes už bych tam asi poznal cukínu a snad i lilek, které jsem tehdy neznal. Umělecký dojem dotvářely dva hranolky: jeden mrkvový a druhý patrně celerový z řapíku - ten jsem také neznal, stejně jako tu olivu se kterou jsem se potkal prvně v životě až právě v Antipastě.
Mimochodem, tou jednou konzervičkou jsme se k večeři podělili dva a žampion v ní nebyl ani jeden!:-O
Ale je fakt, že už jsem od té doby ochutnal "Antipasty"!!! které vypadaly v reálu i hůře než zde tato "mňamka"...;-)

Antipastu máme moooc rádi, dřívávejc jsem jí kupovala u nás v kiosku,váženou. Pak i v konzervě, ale ta už nám až tak nechutnala. Teď si jí už pár let dělám sama, hodně podobně.:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Danca: :-):yes: Pamätám si tú konzervu tiež, bola ozaj výborná. Fakt je škoda, že veľa dobrých vecí zmizlo.

Já si nevzpomínám na antipastu, ale co už, ten Němec už sem tam taky ke mně dorazí :-D. Já si to ukládám, vypadá to božsky a já jsem rybovec obecný :-). Ty sledíky..hmmmm:-p

tejaja: ta v konzervě u nás byla málo k sehnání, ale dobrá byla!:-p Škoda, že některé mňamky zmizely v propadlišti dějin, já dodnes vzpomínám třeba na konzervu "Džuveč s tunákem", nebo tak nějak se to jmenovalo. Rýže, kousky nefalšované ryby, to všechno ve skvělé, červené šťávičce....hmmm, mňam:-p:-p:-D

:yes: Tiež som mala rada antipastu, mala som rada aj originál v konzerve. Ale tento recept by stál zato vyskúšať. :yes:;-)

Dani, na Antipastu si vzpomínám, jak píšeš, drahně to už let....vypadá to dobře ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
rybí antipasta, konzerva antipasta, džuveč s tunakem, rybi konzerva antipasta, chatka konzerva, cikánské utopence, antipasto konzerva, domácí antipasta, antipasta konzerva, co je antipassta, rybí salát - antipasta, antipasto z ryby salát recept, rybí antipasta konzerva, domácí rybí konzerva, zeleninova antipasta recepty, salát antipasto, rybí konzerva chatka, džuveč konzerva ryby, chatka rybí konzerva, naložené sleďové filety

Suroviny:
sleď, směs zeleninová do bramborového salátu, olivy zelené, žampióny, kečup sladký, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu