Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Jejich základ tvoří křehké bílkové těsto s mletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme máslový krém s kakaovou příchutí. Na závěr je máčíme v čokoládové polevě.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 375 kJ /
7 021 kcal
Bílkoviny88,60 g
Tuky452,54 g
Vláknina32,65 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 538 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy632,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme bílky, přidáme cukr a šleháme nad parou, až je sníh lesklý a horký. Odstavíme z plotny, vmícháme ořechy a mouku nebo strouhanku a necháme vychladnout. Krok 2: Ořechovou hmotu dáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a na pečicí papír stříkáme rohlíčky. Pečeme (spíše sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi na 120-150 °C 15-20 minut a necháme vychladnout. Krok 3: Krém: žloutky, vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou. Máslo ušleháme s cukrem do pěny a pomalu do ní vmícháme vychladlou kakaovou hmotu. Krok 4: Na vychladlé rohlíčky ozdobně nastříkáme připravený krém a máčíme je v čokoládové polevě.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 17. 11. 2014

Poznámka autorky IvettaG

Je dobré rohlíčky před poléváním dobře vychladit a můžeme je namáčet v čokoládě.

Můžete použít jakýkoliv krém, který máte rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7P0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7P0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky recept výborné, pařížské ořechové rohlíčky, parišske rohlíčky, pariske rohlicky, výborné pařížské rohlíčky, babiččiny recepty pařížské rohlíčky, pařízké rohlíčky, pařížské rohlíčky recept, pařížské rohlíčky bez mouky, rohlíčky ze strouhanky, rohlíčky pařížské, pařížskérohlíčky, krém na pařížské rohlíčky, pařížské rohlíčky krém, pařížské rohlíčky z bílků, žloutky nad párou, pařížské rohlíčky top recepty, přížské rohlíčky, pařížské rohlíčky ze strouhanky

Suroviny:
cukr moučkový, bílek, ořechy mleté, mouka hrubá, žloutek, vejce, cukr krystal, kakao, máslo, cukr moučkový, čokoláda na vaření, tuk 100%

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu