Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 053 kJ /
2 642 kcal
Bílkoviny103,44 g
Tuky207,56 g
Vláknina10,96 g
Cholesterol 2,15 g
Sodík 1,24 g
Sůl3,40 g
Sacharidy43,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme. Krok 2: Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Krok 3: Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Krok 4: Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Krok 5: Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka. Krok 6: Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem. Krok 7: Necháme ztuhnout v lednici.

Zveřejněno 18. 11. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Fotopostup a ostatní recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77NA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77NA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Andrejko, výborná paštika,<3 i návštěva si pochutnala a odnesla domů. Jen jsem dala méně zeleného pepře, nemáme moc rádi pálivé.

Katastrophe:Kačko, tak to jsem ráda, že i když jsi byla nucena improvizovat, dílo se zdařilo;-)

Tohle je parádní recept :yes: včera jsem paštiku tvořila, jen jsem si musela zahrát "na Babicu" :-8 Neměla jsem totiž brandy a čerstvý tymián, tak jsem dala whisku a lžičku sušeného tymiánu :-)

Ivana Ch:Já jsem nenapsala nic, kvůli čemu by ses musela takto chovat. Nechápu tvoji reakci.

Ivana Ch: A slušnejšie by to nešlo? :-O

casino:

1974andrea:Hele já jsem s tím pepřem spokojená, vám když se nepáčí tak si ho kupte. Jinak nemám co bych vám k tomu řekla, jedině že mě můžete skočit tak akorát ns carevnu.

casino:S tím souhlasím, naložený zelený pepř v nálevu je něco zcela odlišného. Podle uvedeného receptu nám rozhodně nevznikne to, co lze v obchodě pod názvem Naložený zelený pepř koupit. Pepř bude stále tvrdý, sušený.;-)

Ivana Ch:
http://www.toprecepty.sk/recept/2989-zelene-koreni... :-K
... ale myslím, že s naloženým pepřem z rcp to má společného akorát ten pepř...:-D

Irule:Návod jak naložit zelený pepř tady má Eva Hubová, dělám si ho podle ní a jsem s ním spokojená. Recept se jmenuje:
Zelené korenie a chilli naložené v oleji.

Irule: naložený zelený pepř jsem koupila v Tescu.

Dnes jsem dělala a opravdu je moc dobrá :yes::yes::yes:

:yes: nádherné a hned bych si dala;-);-)
Taky jsem naložený pepř neviděla, kde ho mají? A ještě mám otázku - brandy tam musí být nebo lze vynechat? Děkuji za radu ;-):-K

Recept vypadá bezvadně, ukládám a určitě brzo vyzkouším :yes::-p

Super rychlovka recept-bez zapékání a "géček":-K:yes:,
ukadám a až upeču čerstvý chlebík, tak vyzkouším.

1974andrea:Andruš,díky za tak rychlou reakci:-*:-K
Hmm,já jsem si to myslela;-(Nedávno jsem potřebovala nakládaný pepř.Zlatoušek ho nemohl v regálu najít,tak aby mi udělal radost,koupil zelený+červený"sušený" a od každého 4balíčky:-D

Anna Kocikova:Drahuško díky.:-K A k tomu naložení ... koukám na skleničku od toho zeleného a je naložený v nálevu z vody, cukru, vinného octa a soli. Ovšem já si myslím, že ho nakládají čerstvý, nikoliv sušený. Ten už ti ani v nálevu ani v oleji nezměkne tak, jak by měl vypadat. Nebude takový " šťavnatý " nebo jak to říct.;-)

Andrejko už jen od pohledu to vypadá na velice chutnou paštiku:-K:-p:yes:
Andri,prosím Tě,poraď.Mám větší množství zeleného a červeného pepře.Dá se naložit kromě oliváče i do něčeho jiného:-?:-)

Děkuju vám všem;-)

Krása jako vždy :-p

moc hezké :yes::-K:-p taky dělám:-))

Recept se mi moc líbí:yes: a protože mám tyhle paštiky moc ráda, určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
domácí drůbeží játrová paštika recepty, paštika se zeleným pepřem, paštika se zeleným pepřem, paštika se zeleným pepřem, paštika s pepřem, domácí drůbeží játrová paštika recept, jak naložit zelený pepř, jak naložit pepř, domaci pastika se zelenym peprem, drůbeží játrová paštika, paštika recept, domácí játrová paštika s brandy, drůbeží játrová paštika recepty, játrová paštika, zelený pepř v nálevu, játrová paštika recept, domácí paštika brandy, domácí játrová paštika na brandy, játrová domácí paštika se zeleným pepřem recepty, játrová paštika s brendy

Suroviny:
játra, máslo, cibule šalotka, česnek, tymián čerstvý, pepř zelený sterilovaný, brandy, smetana ke šlehání, sůl, pepř, máslo, tymián, pepř červený, pepř zelený

Přidat fotografie receptu