Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie812 kJ /
194 kcal
Bílkoviny4,99 g
Tuky1,47 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,20 g
Sacharidy36,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku se 150 ml vody dáme špetku soli, svařákové koření a slabým varem necháme 8 minut povařit. Poté vychladíme a do nálevu naložíme alespoň na 2 hodiny plátky krkovice. Krok 2: Naložené plátky z nálevu vytáhneme a dáme na dobře rozehřátou grilovací pánev. Na slabém plameni grilujeme z každé strany 8 minut. Krok 3: Mezitím na rozehřátý plátek másla dáme orestovat cukr. Přibližně po 2 minutách přidáme zesklovatět nakrájené cibule. Osolíme, opepříme a podlité vodou a limetkovou šťávou dusíme pod poklicí 8 minut. Krok 4: Poté přidáme sojovou omáčku, promícháme a prudkým varem necháme odpařit všechnu tekutinu. Podáváme společně s grilovanou krkovicí, kterou podle chuti můžeme na talíři přisolit.

Zveřejněno 24. 11. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noQ4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice ve svařáčku,s podušenou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/noQ4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova:no to bylo jen z hecu se stalo že nějaký šťóral se musel do takové "reklamy" navážet.Ja tvrdím že něco se napíše NENÍ raklama...jěště ho tady sehnat...

Díky Vám všem:-K:-K

duchacek::-D:-Dono to asi trošku reklamou zavání:-8ale z mé strany je to spíše něco jako poděkování fa Rojík za přidané koření ke kalendářům na r.2015 od Topreceptů;-):-)

Perfektní :yes::yes:nemá tochybu a co ta rreklamoška :-*:-D:-p

To je dobrý nápad! Občas podlévém víno svařákem, ale stačí marinovat!:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-D:-))

Anna Kocikova: taky mám to kořeníčko a zajímavě jsi to vymyslela;-)

No vidíš, a já si říkala, jestli to nevyzkoušet při vaření, na svařáčka u nás není také nějak chuť. Už jsi experimentovala :yes:, tudíž tě budu následovat ;-);-):-p

cekrops:Ne,né,maso není sladké.Bylo krásně"načichnuté"tím svařákovým kořením a to je neoslazené. Maso jsem marinovala přes noc. Ta cibule měla nasládlou chuť,ale zase s tou limetkou to bylo takové navinulejší:-)

MarcelaPa:Marcelko,já jsem to koření dostala společně s kalendářema a nevěděla jsem,co s ním,protože nám svařák,jako takový nechutná:-)) Tak jsem si říkala,jaké by to bylo s masem. Manžel zrovna koupil krásnou krkovici,tak jsem to riskla. A protože se experiment podařil,tak jsem se tady s Vámi musela o recept podělit:-)

Ivana Ch:Ivanko,budu ráda,jestli vyzkoušíš;-):-)

Děkuji Všem za zájem:-K:-K

Nestačím se divit, na co člověk nepřijde:-), myslím, samozřejmě, v tom dobrém. Zajímavé, určitě stojí za vyzkoušení.:yes:

Tý brďo, to je dost zajímavý, já to snad vyzkouším.

A není to maso příliš sladké ?

Tématické fráze:
nálev na krkovici, recept na krkovičku, recept krkovice na cibuli, recepty z cibule, krkovice na cibuli, krkovičku povařit, raklama na pizza, koření rojík, recept na podušenou krkovičku, příliš sladké maso

Suroviny:
krkovice vepřová, koření svařák, sůl, voda, máslo, cukr třtinový, cibule, voda, šťáva limetková, omáčka sojová sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu