Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová česnečka s tymiánem a krutony

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 414 kJ /
1 772 kcal
Bílkoviny25,18 g
Tuky126,58 g
Vláknina28,97 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 139 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy124,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme cibulku a přidáme mouku. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar. Přidáme nakrájené brambory a trochu soli. Krok 2: Po uvaření brambor vmícháme tymián, medvědí česnek a stroužky prolisovaného česneku. Pak do polévky vlijeme smetanu ke šlehání a odstavíme. Krok 3: Nakonec do horké polévky přidáme lžíci studeného másla a necháme je rozpustit. Krok 4: Podáváme se smaženými krutony.

Zveřejněno 25. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová česnečka s tymiánem a krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2qB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová česnečka s tymiánem a krutony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2qB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mně se taky moc líbí:yes: (dopiš si do surovin ten tymián;-))

Tu musím bezpodmínečně udělat;-):yes:

Líbí :-p:yes:

Tématické fráze:
smetanová česnečka, jak udelat krutonky do česnečky, jak udelat krutonky do česnečky, osmažené krutonky, cibulova nat, smetanová česnečka se sýrem, osmažená krutony, co podáváme s krutony, česnečkas

Suroviny:
česnek, vývar zeleninový, brambory, cibule, mouka hladká, máslo, pepř mletý, sůl, česnek sušený medvědí, tymián, smetana ke šlehání, petrželka, krutony

Přidat fotografie receptu