Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky - bezlepkové

k Vánocům neodmyslitelně patří cukroví a jedním z nejtypičtějších druhů jsou bezesporu vanilkové rohlíčky. Připravte si je podle tohoto skvělého receptu, ve kterém je použita přirozeně bezlepková směs Jizerka a vy můžete mlsat bez výčitek.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

Suroviny pro 1 dávka

na 40 rohlíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 662 kJ /
2 548 kcal
Bílkoviny30,46 g
Tuky156,85 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 532 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy249,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme v chladu do druhého dne odpočinout. Krok 2: Tvarujeme rohlíčky, pečeme asi 10 minut na 180°C. Necháme na plechu dojít (aby ztuhly a nelámaly se), ještě teplé obalujeme ve směsi cukru a vanilkového cukru.

TIP: Jak tvarovat vanilkové rohlíčky

Zveřejněno 27. 11. 2014

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Z této dávky je 40 kusů poctivých, buclatých rohlíčků, chuťově nerozeznatelných od běžných :).

Hezké vánoce všem:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky - bezlepkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R06L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky - bezlepkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R06L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Paní Olgo, jsem moc spokojená s těstem na tohle vánoční cukroví. Použila jsem Jizerku (Nová receptura). Ne celé uvedené množství, ale jak je mým zvykem, jen přibližně 2/3 a zbytek doplnila hladkou pohankovou, a čirokovou. Mám zkušenost, že pečivo z jednoho druhu mouky není tak chutné, je tam prostě moc cítit ten škrob. Měla jsem lískové oříšky a místo másla Perlu (intolerance laktózy). A protože jsem se bála, že by se mi bezlepkové rohlíčky po upečení rozsypaly, tak jsem těsto vtlačila do malých formiček (takový silikonový plát) na pracny. Pak už šlo všechno jedna báseň. Po chvíli zchladnutí vypadly samy a když úplně vystydly, tak jsem polovinu namočila do čokolády.Vypadají náramně a chutnají BEZLEPKOVĚ<3 :yes:

Olga Urválková 1. 12. 2017 09:32
Denisko, používám obě, nevidím žádný rozdíl. Rohlíčky jsou fakt skvělé, zkus :)):-K

Zdravím, prosím používáte jizerku zelenou či zlatou? Děkuji :):-K

Tématické fráze:
vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky z jizerky, bezlepkové vanilkové rohlíčky, vanilkové rohlíčky jizerka, vanilkové rohlíčky z mouky jizerka, bezlepkové recepty, vanilkové rohlíčky z jizerka, bezlepkove rohlicky z jizerky, vanilkové rohlíčky bezlepkové, bezlepkove vanilkpve rohlicky tohlicky, jizerka vanilkove rohlicky, aby se vanilkove rohlicky nelamaly, jizerka mouka vanilkové rohlíčky, bezlepkové rohlíky v troubě jizerka, aby se rohlíčky nelámaly, bezlepkové vanilkové rohlíčky jizerka, bezlepkové vanilkové rohlíčky recept, recept na bezlepkové vanilkové rohlíčky, bezlepkove van rohlíčky recept, vanilkove bezlepkovy rohlíky

Suroviny:
jizerka, ořechy, cukr moučkový, máslo, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu