Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)

Hodnocení receptu je 4,5 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 840 kJ /
1 874 kcal
Bílkoviny229,43 g
Tuky97,77 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,00 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se pak bude maso špikovat). Krok 2: Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken otvory, do kterých vsuneme slaninu. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. V kameninové nádobě pomalého hrnce na sporáku rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dohněda. Vyjmeme a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, popř. zbytek slaniny. Orestujeme, vrátíme zpět maso a přilijeme lečo, rozmíchané s protlakem. Zalijeme cca 200 ml vývaru, sundáme ze sporáku a zapneme pomalý hrnec na stupeň II na 4,5 hodiny. Krok 3: Maso můžeme občas obrátit. Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Šťávu můžeme propasírovat (já už jsem dále použila klasický hrnec). Do šťávy nakrájíme na slabé nudličky okurky a papriku. V případě nutnosti přilijeme trochu vývaru a provaříme. Zahustit můžeme dle zvyklostí. Dochutíme, popř. pokud máme rajčata kyselejší, můžeme malinko přisladit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky.

Zveřejněno 29. 11. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klRx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klRx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-p:-p Už se těším, až to vyzkouším :-)

Ale může :) třeba je tu ještě jeden recept na cikánskou, ale ten váš se mi líbí mnohem víc

petra:Petruš, tak cikánská je klasika, tam se toho moc měnit nemůže. A díky;-):-K

Andreo, vaše recepty se mi moc líbí, řekla bych že je to taková jistota dobré chuti i pro mě (asi máme podobné chuťové buňky:o), tuhle pečeni určitě brzo vyzkouším.

Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

Vypadá to úžasně ...zrovna jsem nedávno přemýšlela jak upéct hovězí aby všem chutnalo....jenom mám malý problém ...nevlastním pomalý hrnec.dalo by se to realizovat se stejným postupem i v elektrické troubě a normálním hrnci?????

Hovězí cikánská je pro nás nej:yes::yes::yes: i když jí dělám malino jinak, hlavně bez okurky, to nemá taťka a ani mlaďas rád, já jo.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Tématické fráze:
cikánská pečeně, cikanska hovězí pečeně, cikánská vepřová pečeně, cikánská hovězí pečeně recept, hovězí maso v pomalém hrnci, cikánská pečeně recept, ciganska pečeně, cikánská vepřová pečeně s rýží, cikánská vepřová pečeně s rýží, hovězí pečeně v troubě, hovězí cikánská pečeně, hovezi pečeně cikanska, cikánská vepřová pečeně recept, cikánská pečeně s rýží, hovězí pečeně, recepty hovězí maso cikánská pečeně, cigánská hovězí pečeně, hovezi v pomalem hrnci, recepty cikánská pečeně, hovězí pomalý hrnec

Suroviny:
hovězí zadní, slanina vcelku, protlak rajčatový, rajče, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, cibule, vývar hovězí, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu