Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí v pepřové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 360 min

360 min (360 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 110 kJ /
2 416 kcal
Bílkoviny332,33 g
Tuky110,67 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 1,14 g
Sůl3,20 g
Sacharidy20,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Krok 2: Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Krok 3: Ze všech stran zprudka opečeme na trošce oleje a přendáme do pomalého hrnce (dále PH). Krok 4: Okolo masa rozprostřeme nahrubo nakrájenou cibuli, bobkový list a nové koření. Krok 5: Maso podlijeme vývarem a zapneme program LOW a bezstarostně pomalíme přikryté poklicí 6 hodin. Poté maso opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Krok 6: Šťávu scedíme a zahustíme trochou máslové jíšky. Necháme ještě cca 10 minut probublávat. Po deseti minutách přidáme smetanu, ideálně pokojové teploty a po promíchání ještě cca 10 minut necháme probublávat. Krok 7: Pro zvýraznění chuti, můžeme ještě přidat čerstvě mletý pepř. Krok 8: Maso porcujeme na silnější plátky a podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 3. 12. 2014

Poznámka autora Colombo65

Chlapská strava - tedy pokud je pepř čerstvě mletý a ne tzv. popel z dědečka :) Dětem nedoporučuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí v pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WlnX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí v pepřové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WlnX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ottí,Ty teda děláš chutě:-p:-K:yes:
Pomaláč sice nemám,ale dělávám podobně z kližky 50minut v papiňáku.Navíc ještě k opepřenému masu po orestování přidávám do vajíčka na luhování čaje 10kuliček barevného pepře.Hotové jídlo má sice pořádné"grády"ale smetana to krásně zjemní:yes:

Hovězí a pomalý hrnec se u nás hodně kamarádí, tvoje omáčka by mi jistě hodně chutnala:yes:

:-p:yes:

Dělám hodně,hodně podobné, ale bez smetany, náš taťka jí nemá rád a vlastně ani mlaďas jí nechce. Já bych jí mohla mít všude. Jináč:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Olinka5555::-8

Skvělý recept +1:yes:

Tématické fráze:
hovězí omáčka na pepři, hovezi na pepři, hovězí omáčka, pepřová omáčka, pepřová hovězí omáčka, pepřová omáčka recept, hovězí omáčky, hovězí pepřová omačka, hovezí na pepři omačka, maso na pepřove omačce, hovezi s peprovou omackou, hovězí omáčka recepty, hovězí s omáčkou, hovězí maso na pepři, pepřové omáčky, maso v pepřové omáčce, hovezi maso na peprove omacce, hovězí recepty, hovězí plátky na pepři, hovezi maso v peprove omáčce

Suroviny:
plec hovězí loupaná, pepř mletý, cibule, vývar hovězí, smetana 33%, sůl, bobkový list, koření nové koření, olej řepkový, jíška máslová

Přidat fotografie receptu