Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daňčí ragú

Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 532 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny144,05 g
Tuky191,29 g
Vláknina30,55 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,08 g
Sacharidy48,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na sádle opečeme kořenovou zeleninu. Krátce na to přidáme slaninu. Krok 3: Když se směs začne lehce připékat, přidáme cibuli. Krok 4: Když i cibule začne zlátnout, vložíme do kastrolu osolené a opepřené daňčí maso. Krátce ho opečeme, aby se zatáhlo. Krok 5: Maso vyjmeme, přidáme mouku a zlehka opražíme. Krok 6: Přidáme koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijeme vínem. Krok 7: Vložíme opět maso a vše jen velmi zvolna dusíme. Vývar nebo vodu přiléváme dle potřeby. Krok 8: Přibližně v polovině dušení přidáme brusinkový kompot a marmeládu. Krok 9: Když maso změkne, necháme vše pod pokličkou deset minut dojít nebo ragú necháme odležet do druhého dne. Podáváme s knedlíky.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 7. 12. 2014

Poznámka autora evosheek

Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daňčí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L28W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daňčí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L28W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Udělala jsem dančí ragú přesně podle návodu (akorát z 1200g masa a po pěti hrstích celeru, petržele a mrkve) a dochutila brusinkami a třešňovou marmeládou nebo spíš džemem a s karlovarským knedlíkem to bylo skutečně luxusní <3 Do zvěřiny my brusinky rádi <3 Děkuji za recept!

Bez marmelády, jen brusinky, super.

A co sůl?;-)

martině hor: Díky!:-8

No, já jsem tam nedal tu marmeládu ani kompot. Nevidím důvod. Jsem puvidem Ital a tudíž jsem zvyklý vařit z co nejméně ingrediencí a naopak vyzdvihnout tu hlavní, v tomto případě daňčí maso. Takže jsem pouze podlil vinem, dal protlak a trochu cukru. Ani ne kávovou lžíci. A jídlo bylo moc dobré.

vyzkousela jsem a vyborny, moc chutnalo. Dekuju! Jen jsem nemela celer a vubec to nevadilo. A jen mala poznamka na konec, mozna by bylo dobre doplnitpro zacatecniky do popoisu, kdy dat mouku. Jinak fakt super!!!
:yes::yes::yes:

berinka1000: rozumím a opravím.

:-p:-p:yes::yes:

Maso z daňka jsem ještě neměla a sotva budu mít. Dělám ragú ze srnčího, skoro stejně, moc nám chutná.:-p:-p:-p:yes:

Divinu ja rada. :yes::-);-)

Tohle bych si dal s nadšením :-)

V Surovinách máš brusinkový a třešňový kompot, v Postupu brusinky a marmeládu. Asi myslíš ne třešňový kompot, ale marmeládu? Jinak tyhle chutě nám moc chutnají. Jedla jsem nedávno guláš z daňka, také tam byly brusinky a bylo to výborné. :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
dančí guláš, recepty z daňčího masa, ragu, danči recepty, daňčí maso, ragů z daňka, daňčí maso recepty, daňčí ragú na víně, daňčí, dančí guláš recept, ragú recept, recept na danči maso, recepty na daňčí maso, dančí recept, recept na ragu, recept na daňčí guláš, nejlepší guláš z daňčího, recepty na dančí, dančí guláš na červeném víně, recept na danci

Suroviny:
maso dančí, sádlo, slanina, cibule, mrkev, petržel, celer, koření hřebíček, skořice, badyán, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, víno červené, vývar masový, kompot brusinkový, marmeláda třešňová, mouka, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu