Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Drobek Drobek

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 305 kJ /
3 897 kcal
Bílkoviny93,50 g
Tuky283,60 g
Vláknina28,63 g
Cholesterol 913 mg
Sodík 7,39 g
Sůl17,15 g
Sacharidy232,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci osmahněte slaninu, na ní zpěňte cibuli. Pak osmahněte zeleninu. Na ni nalijte vodu z plechovek s mušlemi. Pokud vaříte z rybího masa, zalijte tím rybím vývarem. Přidejte vodu aby vše pokryla a vařte na mírném ohni do měkka. Krok 2: Mezitím rozpusťte máslo přidejte mouku a udělejte světlou jíšku. Krok 3: Přidejte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí (pro znalce – prostě uvařte bešamel). Přidejte do prvního hrnce, prohřejte ale nevařte. Krok 4: Vmíchejte škeble (nebo rybí maso) těsně před podáváním ale už nevařte, škeble by ztvrdly. Dochuťte octem, solí a pepřem.

Zveřejněno 14. 12. 2014

Poznámka autora Drobek

Vynikající tradiční krémová polévka, v americku velice oblíbená. podávaná s krutony. S baketkou nebo prostě s bílým pečivem mi stačí k večeři.

Tady jsou psány mušle, ale dá se použít vlastně jakékoli rybí maso, i losos, sám dělám takhle Vánoční rybí polévku. Protože nemáme rádi chuť z vyvařené kůže použiju vše co jsem odkrájel pro nás, kdož nenávidíme kapří kosti, stáhnu kůži a pak vše uvařím. Oberu maso z kostí, vývar přecedím a ten použiju jako základ polévky.

Fotka je z public domain,z vikipedie, takže autorská práva neruší, nejsou. Bohužel byly smazány administrací, protože nejsou autorské a to odporuje podmínkám. No, nevím ale hádat se nebudu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA0g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Novoanglický clam chowder - rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wA0g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eliška Havelková: Jedním slovem - JE. :-p

Eliška Havelková 15. 12. 2014 11:51
Tak tohle určitě uvařím - musí to být výborné, děkuji za nápad.:-p::yes:

Na Štědrý den u nás musí být klasika, ale tohle si ukládám, protože nejíme ryby jen na Vánoce,takže během roku vyzkouším :-p:yes:

Loni jsme jí měli místo tradiční rybí, no, tisíce děkovných dopisů :-D
Myslím, že Lídl by ty škeble - srdcovky měl mít. Přidávám fotku, taky z Vikipedie.

Tahle polévka by nám určitě jela, zřejmě použiju lososa, kapra nekupujeme, ale pokud bych sehnala ty škeble - mám takový pocit, že by je měli mít v Lídlu - tak bych prubla spíš ty škeble.:-p:yes:

Tématické fráze:
rybí polévka chauder, rybi chauder, clam chawder, clam showder, recept showder, polévka rybí choulder, chauder recept, polévka clam showder, rybí recepty škeble, polévka chauder, clam chouder, chauder, rybí polévka se škeble, polevka rybi choader, chowder s lososem, choulder, mušle na clam chhowder, škeblí polévka recept, polívka cholder, polévka clam chauder

Suroviny:
škeble srdcovky v plechovce, pancetta, cibule, celer řapíkatý, brambory, mrkev, máslo, mouka hladká, smetana, ocet vinný červený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu