Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plíčky na smetaně (pajšl)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mogway399

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 991 kJ /
3 105 kcal
Bílkoviny262,70 g
Tuky196,26 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 5,09 g
Sodík 3,39 g
Sůl8,40 g
Sacharidy64,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka. Krok 2: Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky. Krok 3: Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova. Krok 4: Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem. Krok 5: Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky. Krok 6: Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10 minut povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 14. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na smetaně (pajšl)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zE65

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plíčky na smetaně (pajšl)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zE65

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zdeněk Krupička 13. 4. 2015 08:57
Miluju Plíčky se smetanou, naposledy jsem je měl v Berouně v hotelu na náměstí, úžasné. Kdysi je byli k dostání všude, v bufetech, v restauracích. Dnes to není dost nóbl, a tak se to nevaří. Jinak super recept.

Tématické fráze:
jehněčí plíčky na smetaně, plíčka na smetaně z divočiny, pajšl - plíčka na smetaně, plíčka na smetaně - pajšl, pajsl na smetane, jehněčí pajšl, jak uvařit pajšl, plíčka na smetaně, plicky na smetane, pličky na na smetaně, pličky, recept na plíčky na smetaně, pajšl na smetaně recept, pajšl recept, pajšl, plicky na smetaně recept, co jsou plíčky, králičí pajšl, pličky z divočiny, vepřové plíčky na smetaně

Suroviny:
plíce vepřové, srdce vepřové, ledvinky vepřové, sůl, koření divočina, cibule, máslo, zelenina kořenová, mléko, citron, ocet, cukr, hořčice, smetana 12%

Přidat fotografie receptu