Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové cukroví v různých tvarech

Pro zpestření chuti můžete použít při pečení sladkého vánočního pečiva i nesolené arašídy. Těsto dobře drží tvar a tak je ideální k vyzkoušení různých zdobících prvků.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 180 kJ /
3 628 kcal
Bílkoviny67,26 g
Tuky228,65 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 707 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy317,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Arašídy jemně nastrouháme nebo nameleme. Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme na menší kusy nakrájené ztuhlé máslo nebo Heru, žloutky a rukou zaděláme těsto do kompaktní hmoty. Můžeme nechat chvíli v chladu odležet. Krok 2: Troubu nahřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Na bochánky si vytvoříme vždy z části těsta váleček, nakrájíme kousky a z nich uděláme kuličky. Klademe je na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, mírně je zmáčkneme a obráceným koncem vařečky poprášené moukou uděláme důlky. Krok 4: Bochánky upečeme ve středně vyhřáté troubě, ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a po vychlazení do důlku kápneme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Krok 5: Na květinky si taktéž vytvoříme váleček, ukrojíme kousky a na ně vytvoříme buď nějakým nástrojem nebo použijeme nějakou sklenici nebo vázu, která má zespodu na dně nějaké hlubší rýhy, mírně poprášíme moukou a uděláme otisk. Pak formičkou vypíchneme kytičku - viz foto s postupem. Krok 6: Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí uděláme z rozpuštěné čokolády střed kytičky. Tyto kytičky, jelikož se neobalují v cukru, tak jsou malinko méně sladké, což někomu vyhovuje. Krok 7: Toto těsto se může taktéž klasicky vyválet a formičkami vypichovat tvary a po upečení slepovat např. nutelou. Pro zpestření povrchu můžeme použít a udělat otisk na vyválené těsto pomocí strukturovaných válečků.

TIP: Jak rozválet těsto na cukroví - jednoduchý postup

Zveřejněno 14. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví v různých tvarech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2qm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arašídové cukroví v různých tvarech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2qm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Tento recept jsem vloni vyzkoušela poprvé a děti se po něm mohli utlouct, tak přidávám do stálic, protože je to opravdu vynikající. My jsme dělali ty důlky. :yes:

Všem vám děkuji, vůbec jsem netušila, že tento recept takhle zaujme:-K

pipre: Jani, moc děkuji za vyzkoušení a hlavně za krásnou fotečku:-*:-K

Tedy, to jsou perfektní nápady :yes:. To si taky ukládám, ale až na příští rok ;-):-)

Není nad to, umět si poradit. Suoer + 22 :yes:

pipre: máš to krásné, Jani! :yes: Moc se mi líbí, kolik lidí Maruška inspirovala...i ja to mám "schované" pro příští pečení :-D

Tak jsem si to dnes vyzkoušela z poloviční dávky na páru kouscích, které jsem slepila nutelou, na kuličkách je čokoláda a na vytlačování jsem použila broušenou dno stopky šampusové skleničky a dno tácku, na kterém je vyfocené cukroví :-) Přidávám foto a bodík jsem dala už dřív :-)

Maruško, jsi nejen precizní, ale velice nápaditá:-O.Obdivuji Tvoje pomůcky:yes::yes:+:-p

Je to moc hezké,mám sice napečeno,ale tohle ještě vyzkouším. :-K:yes:

Merylas:
Ta vaše raznice je přepychová:yes:
Kdysi jsem se pokoušel o cosi podobného z toho co bylo při ruce:-8
Pokud foto komukoli vadí, písněte (fuj to je slovo!), smáznu ho:-)

Veľmi pekné, uložila som si. :yes: Ja som totiž ešte nezačala s pečením.:-D
Pomaly už je čas.:-))

Maruško -jak jinak od Tebe, než krásné;-):-):yes:+

:yes::yes::yes: není co dodat...perfektní:yes::yes::yes:

:yes::-p:-K

:yes: škoda,že mám upečeno,tak až příště,protože arašídové prostě zbožňuju :-K

Ty jsi tak kreativní!:yes: Posílám bodík.

To se mně moc líbí!! :yes:+

Upekla bych a jak ráda, jen kdybych neměla už 10 druhů cukroví v krabicích. Budou jistě moc dobré:yes:

Merylas ty jsi šikulka:yes::yes::yes:, to by mě nenapadlo:-8

Všem děkuji:-8:-K


cathleen: :-D Nemám totiž žádnou sušenkovou raznici:-( A to otiskování na obrácené váze mi přijde i rychlejší a pak se můžu déle věnovat svým koníčkům a zábavě:-) Měla jsem i takovou tu vytlačovací pistoli, ale nevydržela...možná to bylo i rukama. Jinou kupovat nebudu, rozbila jsem už dvě:-(

O vyborné chuti nepochybuji a to napadité tvarování mě až rozesmálo - jednoduché a efektní:yes:

Dokonalé tvary :-O:yes::yes:

:-OMaruško, jsou moc pěkné:yes::yes:

Tématické fráze:
vánoční cukroví arašídové, arašídové cukrovi, cukrovi z arasidu, arašídový krém na cukroví, arašídové vánoční cukroví, vánoční cukroví s nutelou, recepty varecha.sk vanočni cukrovi, recepty na arašidové cukroví, arašidové cukroví recepty, cukroví z arašídové mouky, arašídové cukroví s nutelou, arašídové kytičky, cukroví recepty, vanocniarasidove cukroví, arašìdové máslový krém, vánoční cukroví z arašídů, arašídové pochoutky recepty, arašidové cukroví košíčky, arašídový krém do cukroví, cukroví recept

Suroviny:
mouka hladká, arašídy, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, čokoláda nugátová, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu