Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec plněná, v papiňáku dušená

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

nejméně 6

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 578 kJ /
2 289 kcal
Bílkoviny260,49 g
Tuky114,08 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 850 mg
Sodík 4,14 g
Sůl9,65 g
Sacharidy45,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu dáme rozehřát lžíci oleje, přidáme nakrájenou bílou část lahůdkových cibulek, nakrájenou klobásu a necháme restovat 5minut. Krok 2: Poté přidáme nakrájené hříbky, malinko podlijeme a 15 minut pod pokličkou podusíme. Krok 3: Necháme vychladit a z vychlazeného odložíme 3 lžíce stranou na pozdější využití do šťávy. Krok 4: Do zbylé směsi vmícháme pórek, papriku, zelenou část lahůdkových cibulek a sýr. Krok 5: Do očištěného a osušeného masa ostrým, delším nožem vyřízneme kapsu, kterou zlehka vytřeme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Krok 6: Kapsu naplníme, otvor zajistíme silnějšími párátky a pro jistotu i pro udržení tvaru ještě pořádně utáhneme nití. Krok 7: V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme dosklovita nakrájenou cibuli. Krok 8: Vložíme maso, do kterého jsme vetřeli trochu soli a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vývarem, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a uvedeme k varu. Krok 9: Poté plamen ubereme na minimum a maso necháme dusit 55 minut. Krok 10: Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso vytáhneme. Do šťávy dáme odloženou část náplně, prolisovaný česnek a necháme přejít varem. Krok 11: Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme se šťávou a rýží. Také můžeme maso tence nakrájet a podávat například jako studenou večeři.

Zveřejněno 18. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud se nám všechna náplň nevejde do masa, v míse ji promícháme s jedním vejcem, strouhankou, nebo solamylem. Utvoříme karbanátky, které na oleji osmažíme do zlatavé barvy-cca 5minut z každé strany.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec plněná, v papiňáku dušená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0jk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec plněná, v papiňáku dušená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0jk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vaše milé komentáře,zájem o recept i hodnocení mě velice potěšily:-*Všem děkuji:-K


vejma:vývar může být masový, ale i zeleninový s použitím bujónové kostky.Pokud není ani jedno po ruce,vůbec nic se nestane,když to ochutíme jen solí a trochou pepře:-)Ber to,prosím,pouze jako inspiraci;-)Moje babička do všeho dávala na ochucení buď masox,který v těch dobách býval i ve 3/4l kelímku,nebo cikorku na obarvení šťávy:-))Ještě stále žiju:yes:

Je to perfektní, ale jaký vývar, zeleninový nebo masový?:-*:-S

:-p:-p:-p:yes::yes:

krásná prezentace- jako vždy:yes:, dost dobrý recept:yes:

v tomto presladenom obdobi, je recept uplnym pohladenim. vyzera dokonale...:yes:

Masíčko jak z luxusní restaurace :-p:-K

vypada to vyborne :)

WOU LUXUSNÍ:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová plec v papiňáku, vepřové maso v papiňáku, vepřová plec, dušené vepřové plecko, dušené vepřové maso na šťávu, nadívané plecko, nadívaná vepřová plec, vepřová plec recepty, vepřove v papiňáku, nadívané vepřové plecko, dušená vepřová plec recepty, vepřové plecko v papiňáku, veprova smes v papinaku, plněná vepřová plec, vepřové maso recepty v papínáku, plecko v papináku recepty, veprova plec z v papiňáku, veprove plecko, vepřove dušene plecko na zelenině, vepřové maso na zelenině v papiňáku

Suroviny:
plec vepřová, houba hřib, klobása, sýr eidam, cibulka lahůdková, pórek, paprika čerstvá červená, česnek, sůl, pepř mletý, olej, olej, cibule, vývar, česnek

Přidat fotografie receptu