Perníková vánočka s tvarohem
Jednoduchý a rychlý recept na nekynutou vánočku. Tvaroh těsto krásně zvláční a vánočka není suchá ani dusivá. Díky perníkovému koření provoní vánočka při pečení celý dům a chutná opravdu skvěle.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 400 kJ / 4 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,34 g |
Tuky | 164,68 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 542,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív dobře zpracujeme povolené máslo s oběma cukry a vejci, přidáme tvaroh a vyšleháme do hladka.
Krok 2: Přidáme prosáté mouky s kypřicími prášky, tuzemák, citronovou kůru a štávu a perníkové koření.
Krok 3: Přisypeme sultánky a plátky mandlí podle chuti.
Krok 4: Vše v robotu zpracujeme tak, aby směs nebyla příliš lepivá ani tuhá, případně můžeme ještě doředit mlékem.
Krok 5: Těsto přendáme na pomoučený vál, rozdělíme na 8 stejných bochánků a jeden z nich na 2 menší. Upleteme vánočku z 9 pramenů a přeneseme ji na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Důkladně zašpejlujeme, potřeme vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C na 30 minut, poté pečeme 15 minut na 160 °C.
Krok 7: Nakonec snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme ještě dalších 10-15 minut. Hotovou vánočku necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková vánočka s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE7O
Moje poznámka
Perníková vánočka s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zE7O
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 14 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 14 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory
Neregistrovaný před 48 minutami
Luxusní a rychlý makovník
daniela1262 před 1 hodinou
Štafetky - rychlé a jednoduché
Neregistrovaný před 2 hodinami
Cheesecake
Neregistrovaný před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Fofr buchta
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 5 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 5 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
vánočka podle ládi hrušky,
lada hruska vánocka recept,
láďa hruška recepty vanocka,
recept na vánočku,
vánočka z tvarohu,
vanocka buchta s tvarohem,
vánocka tvarohové muffiny,
nekynutá vánočka,
vánočka od ládi hrušky,
příliš suchá vánočka,
kynuta vanocka s tvarohem,
vanočka z praškem do pečiva,
menší vánočka,
vánočka není suchá,
videorecepty podle ládi hrušky vanocka,
vánočka podle ládi hrušky recept
Suroviny:
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
vejce,
tvaroh ve vaničce,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
prášek do perníku,
rum,
šťáva citronová,
kůra citronová,
koření do perníku,
sultánky,
mandle plátkové,
mléko,
vejce
Komentáře (1)