Vánočka pro diabetiky
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a rumu. Navíc není potřeba nechávat těsto kynout, takže je hotová raz dva.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 088 kJ / 3 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,95 g |
Tuky | 189,02 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 409,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky s předstihem namočíme do rumu. Mandle nasekáme na hrubo.
Krok 2: Cukr, vejce, máslo a tvaroh společně utřeme. Přidáme všechny ostatní suroviny na těsto a vypracujeme vláčné těsto. Rozinky vymačkáme z rumu a zapracujeme opatrně až na konec, aby se nepotrhaly.
Krok 3: Těsto ihned rozdělíme na 6 dílů, ze kterých vypracujeme válečky (prameny) a pleteme z nich vánočku. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vejcem a posypeme nasekanými mandlemi.
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, poté stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme ještě dalších 20-30 minut. Ke konci pečení vyzkoušíme vpíchnout špejli, zda na ní neulpívá nedopečené těsto.
Zveřejněno 20. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wlqn
Moje poznámka
Vánočka pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wlqn
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová vánočka pro diabetiky,
tvarohový mazanec pro diabetiky,
dietní vánočka,
diabetická vánočka,
mazanec pro diabetiky,
mazanec pro diabetiky,
dia vánočka,
recepty pro diabetiky,
recepty na diabetiky,
vánočka pro,
vámočja pro pro diabetiky,
tn cz vánočka recept,
diabetická vánočka recept,
jak péct pro diabetiky,
bublanina pro diabetiky,
vanoicka pro diabetiky,
tncz nova hruška recepty vánočka,
vánočka z hery nebo z másla,
vánočka dietní,
diabetický velikonoční tvarohový na mazanec
Suroviny:
mouka hladká,
tvaroh měkký,
sladidlo,
máslo,
vejce,
rozinky,
rum,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
kůra citronová,
sůl,
extrakt vanilkový,
mandle,
vejce
Komentáře