Omáčka Madeira
Omáčka Madeira je vlastně základní demi-glace, která byla obohacena o Madeirové víno. Víno Madeira je silné dezertní víno, má sladkou, karamelovou chuť. Tato omáčka se podává ke steaku, k hovězí pečeni nebo ke zvěřině.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 640 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,45 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 134 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 25,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu másla nakrájíme na kostičky a necháme v lednici.
Krok 2: Na další polovině másla necháme zesklovatět nadrobno krájenou šalotku, přidáme nadrobno krájené žampiony a chvilku restujeme.
Krok 3: Pak přidáme víno a redukujeme na třetinu. Přilijeme vývar a na mírném ohni povaříme.
Krok 4: Omáčku přecedíme, znovu uvedeme k varu, stáhneme z plotny, osolíme, opepříme a postupně vmícháme máslo z lednice: do omáčky dáme kostičku másla, mícháme a teprve až se máslo rozpustí a vmíchá do omáčky tak přidáme další kostičku, atd. atd.
Zveřejněno 7. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
Moje poznámka
Omáčka Madeira
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B21o
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 11 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 11 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 12 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 12 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 12 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 14 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 15 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 15 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 17 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 19 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 21 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
madeira jídlo,
omáčkou madeira,
omačka madejra,
omacka marsala,
omáč madejra,
marsala omacka,
madeira-glace,
koprová omáčka ládi hrušky,
portska omačka,
omáčka z portského vína,
www:omáčka z portského vína,
kerlubnova omač recepty,
pepřová omáčka z demi glace,
omáčka madiera,
jidlo na madeire,
madeira pokrmy,
veprove madeira,
madejra,
pokrm s madeira,
omacka madeira z portskeho vína
Suroviny:
máslo,
cibule šalotka,
žampióny,
madeira,
demi glace,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)