Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborákové jednohubky

Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 028 kJ /
1 202 kcal
Bílkoviny33,07 g
Tuky27,60 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy198,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru. Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou. Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky. Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby. Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova. Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.

TIP: Originální jednohubky

Zveřejněno 10. 1. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

To nás tak jednou honila mlsná…a protože milujeme bramboráky, bylo o chuti jednohubek rozhodnuto.

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové jednohubky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xXr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborákové jednohubky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8xXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

adamos:Tak otruby jsem viděla i v Globusu.

Super :yes:

cathleen, zizala, ďakujem:-K

Tak to se mně moc líbí!:yes:+

zizala: díky za záskok :-K

amalia: Možná by nebylo špatné tu kukuřičnou mouku použít na podsypání při rozvalování těsta ;-) Bude to pak hezky křupat :-)

amalia: to neporadím, nepoužívám ji. Pokud to budeš zkoušet, zkus nahradit nejdřiv menší část mouky, co to udělá ;-)

...na zjedenie krásne:-p mohla by som pridať kukuričnú múku? :yes::yes:

Skvělý nápad, určitě vyzkouším:yes:

adamos: snad se nemýlím, že jsem je viděla i v Kauflandu (někde u ovesných vloček, kuskusu apod.), ale stoprocentně je mají v každé Zdravé výživě ;-) Prodávají se i otruby žitné a další druhy.

Mám dotaz : kde se dají sehnat otruby ? dík za odp. jsem z Benešova:-?

Pochutnala by som si...ja by som tam navrch pripichla ešte olivu, ale to viac-menej preto, aby som potom mohla dojesť celú fľašu. :-D Otruby tiež používam, hlavne do chleba a pečiva, ale občas aj do jedál, hlavne na zahustenie. ;-)

Děkuji za zájem, doufám, že někdo vyzkouší :-)
Nápad...takové vznikají, když vás tak moc honí mlsná, že už nevíte, co na ten rozežraný (!) jazyčisko strčit:-D

maiva, magdalenka: otruby jsou vlastně "odpad" při mletí mouky, obal zrna. I proto jsou hodně levné, mám je doma pořád.
Tak, jako magdalenka, je i já často přidávám do pečiva. Je pak nejen hezky tečkované, ale otruby určitě dodají tělu něco minerálů....jsou nestravitelné, nasákavé - ve střevech "nacucají" dost vody a hlavně - vymetou střeva jako nějaké košťátko:-)) od usazenin a treba i tělu nebezbečných odpadů.
Navíc - pečivo s otrubami tělo déle tráví, tak nás nasytí na delší dobu.

maiva: Ja otruby často kupujem, prihadzujem do hocičoho, ak pečiem z bielej múky. Mám potom dojem, že robím niečo pre svoje zdravie...:-D

Zajímavý recept, otruby jsem ještě nikdy nepoužila. Bramboráky máme rádi, budu muset vyzkoušet:-p+:yes:

Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky, jednohubky recepty, bramborakova buchta, bramboráčky jednohubky, odpad při mletí mouky, nevelka krusta, bramborákové těsto ve střevě

Suroviny:
voda, olej, otruby pšeničné, mouka hladká, česnek, kmín drcený, majoránka, sůl, brambory, droždí

Přidat fotografie receptu