Bramborákové jednohubky
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo jen tak k pivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 028 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,07 g |
Tuky | 27,60 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 198,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: V odvážené vodě se lžící mouky rozmícháme droždí a oloupeme a nastrouháme bramboru.
Krok 2: Bramboru spolu s ostatními jmenovanými surovinami přidáme do kvásku a vymísíme těsto. Po krátkém (10-15 min) odpočinku ho rozválíme na nevelkou placku, přibližně na malíček silnou. Pokud je třeba, lehce podsypeme moukou.
Krok 3: Nožem nebo stěrkou ji rozkrájíme nejprve na pásky a ty pak na čtverečky – jednohubky.
Krok 4: Dáme je na plech s papírem nebo fólií, kde nakynou během nahřívání trouby.
Krok 5: Upečeme v dobře vyhřáté troubě – pokud je budeme zdobit (salámem, sýrem, okurkou apod.) pečeme jen dorůžova.
Krok 6: Kdo rád křupe, může si jednohubky vypéct víc dokřupava a jíst místo tyčinek.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Moje poznámka
Bramborákové jednohubky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xXr
Nejnovější recepty
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 57 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 21 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loupáky
Neregistrovaný před 1 minutou
Nafoukané trubičky
Neregistrovaný před 2 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 4 minutami
Vajíčko v mikrovlnce
Neregistrovaný před 4 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Neregistrovaný před 5 minutami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Neregistrovaný před 5 minutami
Babiččiny bramborové klobásky
Neregistrovaný před 14 minutami
Bábovka z majonézy
Neregistrovaný před 14 minutami
Pangas na kopru, tymianu a kmínu
Neregistrovaný před 27 minutami
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Neregistrovaný před 30 minutami
Tématické fráze:
jak zdobit jednohubky,
jednohubky recepty,
bramborakova buchta,
bramboráčky jednohubky,
odpad při mletí mouky,
nevelka krusta,
bramborákové těsto ve střevě
Suroviny:
voda,
olej,
otruby pšeničné,
mouka hladká,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
sůl,
brambory,
droždí
Komentáře (22)