Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 855 kJ /
3 789 kcal
Bílkoviny64,16 g
Tuky135,22 g
Vláknina26,97 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 365 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy565,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké suroviny sesypu do mísy a dobře promísím. Krok 2: Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem). Krok 3: Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vliji třetinu vymíchaného těsta. Do této vrstvy vpravím ½ množství ovoce nakrájené na menší kousky. Ovoce posypu krystalovým cukrem (Nemusí se! - My rádi sladké). Pak naliji další vrstvu těsta a postup opakuji. Zbytek těsta na povrchu upravím tak, aby ovoce nevykukovalo. Počet vrstev záleží na druhu formy, chuti, vkusu, kreativitě, fantazii atd., stačí úplně i jedna vrstva. Krok 4: Naplněnou formu vložím do trouby vyhřáté na 200 °C a peču 25 minut (dle výšky formy), kontroluji špejlí. Krok 5: Když se těsto nelepí je hotovo. Hotový perník přesunu na podnos a po vychladnutí podávám posypané moučkovým cukrem.

Zveřejněno 10. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kl6v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kl6v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

zuzun: jak jsem zjistila, byla to skutečná hájovna, v níž Pepa vyrostl a kde vařili pro sebe, nikoliv pro veřejnost.

Formát je 25 X 15 X 5 cm

J.L.:-)

Zajímala by mě velikost formy:-8 děkuji :-K

Spagetko, jo, myslela jsem, ze jsem nekde u jednoho receptu neco cetla, ale nepamatovala jsem presne. No, kdyz tam vari pro verejnost, to ty recepty musi bejt dobry. Mnoho takovych zarizeni se o recepty nepodeli.

zuzun: Josef to vysvětlil u svých utopenců - zkopírovala jsem to: ""Přešlajfováno" Ony moje recepty opravdu pochází z naší kuchyně z hájovny na "Šlajfu". Je to malebné údolíčko po Velhartickým hradem a název údolí je podle starého vodního mlýna a vodní pily na Šlajfu (z němčiny brzdilo se - schleifen, zde dřevo na pořez a obilí na mletí). Hájovna leží na chatou Jana Wericha a proti chatě pana profesora Vladimíra Kováříka (pokud Vám tato jména něco říkají, jsem rád). Narodil jsem se zde a žil tu svých prvních 30 let."

Neni ten Slajf nejaka restaurace? Receptiky ma Pepa zajimavy. Tenhle pernik ma hodne ingredienci, ale to ma Andelak taky, a fakticky za to stal. Tady je ten ananasovej pudink zajimavej a ovoce doda stavu:yes:

Jak tak koukam, Josifek je velmi sikovny v kuchyni!:-K Take bych si prala znat to tajemstvi Slajfu:-) +bodicek:yes:

Perník s ovocem /kompotem/ je starý recept, určitě je i zde.
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf;-)

Tématické fráze:
perník s ovocem, perník s kompotem, třešňový perník, recept na perník s s ovocem, perník posypany ovocem, jak pernik s ovocem, hrnkovy pernik s kompotem, pernik se ovocem, mouka z mlýna lerch, recepty paní hajné ze „šlajfu, perník ze starého kompotu, perník se starým kompotem, pernik s ovocem kompotem, perník s s ovocem, vodní mlýn z perníkového testa, recepty se starým kompotem, perník z kompotem, staré recepty na perníky, perník s rynglemi, perník s merunkami

Suroviny:
mouka hrubá, mouka hladká, pudink vanilkový, cukr moučkový, cukr krystal, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva, smetana zakysaná, mléko plnotučné, olej slunečnicový, šťáva citronová, vejce, ovoce, tuk 100%, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu