Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská čočka s pečenou treskou

Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale také bohatý na spoustu důležitých živin.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 307 kJ /
1 029 kcal
Bílkoviny61,94 g
Tuky7,54 g
Vláknina87,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 979 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy135,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby osolíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Krok 2: Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 200°C. Během pečení přeléváme výpekem. Pečeme 15-20 minut. Krok 3: Čočku propláchneme a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a snítkou rozmarýnu. Krok 4: Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemno. Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na jemné kostičky. Cuketu nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata pokrájíme. Krok 5: Během vaření čočky připravíme zeleninovou směs. Na oleji zesklovatíme šalotky, poté přidáme celer a mrkev, restujeme asi 5 minut a poté přihodíme cuketu. Krok 6: Osolíme, opepříme a podlijeme nepatrně vodou (stačí pár lžic, můžeme použít i bílé víno). Krok 7: Až se voda odpaří, rozmačkáme do směsi česnek, přidáme pokrájená rajčata, scezenou čočku a dochutíme balsamicem. Krok 8: Nakonec vmícháme posekanou petrželku.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou?

Zveřejněno 14. 1. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Původní recept na čočku byl od Z. Pohreicha, ale upravila jsem ho ke své chuti.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská čočka s pečenou treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pKA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská čočka s pečenou treskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Dnes jsem uvařila k obědu a je to bomba. Zajímavá chuť i ingredience. Vřele doporučuji.:-K

Doposud mě nenapadlo kombinovat rybu a čočku, zajímavé:-p+:yes:

Velmi zajímavá kombinace:-p:yes:

Taky tě poznávám, ó jasná:yes::-D

Luštěnina a ryba, zajímavá kombinace, úplně se mi sbíhají sliny,:-p musím brzy vyzkoušet. Jakmile jsem zahlédla foto, hned jsem věděla, že je to tvůj recept. Krásná a čistá prezentace.:yes:

Tématické fráze:
italská čočka, čočka s rybou, ryba s čočkou, italská čočka recept, červená čočka s rybou, treska recepty, treska s cervenou cockou, čočka s s rybou, černá čočka s rybou, treska recept, pecena treska, cervena cocka s treskou, ryba čočka, čočka a ryba, recept ryba čočka, treska s čočka, ryba na cocce, recept italská čočka, pecena cervena čočka, čočka s pečenou zeleninou

Suroviny:
filet z tresky, pepř citronový, koření bylinkové, máslo, sůl, čočka zelená, mrkev, celer, cibule šalotka, cuketa, rajče, česnek, petrželka zelená, ocet balsamiko, olej olivový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu