Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé s lečem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 844 kJ /
1 636 kcal
Bílkoviny224,61 g
Tuky74,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 897 mg
Sůl2,17 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 1 hod odležať. Krok 2: Do zapekacej misy vložíme lečo zmiešané so smotanou a soľou. Krok 3: Filé potrieme prelisovaným cesnakom, trošku osolíme, obalíme v hladkej múke, opečieme na masle a uložíme na lečo. Krok 4: Poukladáme naň plátky masla. Pečieme v rúre na 180°C asi 15-20 minut. Podávame posypané sekanou petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 17. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé s lečem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

leopoldcumba 19. 1. 2015 14:11
Može To být dobrý.

Tak rybu s lecem jsem jeste nedelala, ale urcite by mi chutnala, takze bod:yes:. Delala jsem v troube podobnou, s mrkvi, cesnekem, paprikou a rajcetem bez smetany, a bylo to skvele, dokonce moje mama to pochvalila, i kdyz jinak chvalou hrozne setri:-D

Zapečené rybí filé:-p+:yes:

Já se na mou duši nechci ani trošku hádat.
Podle mne a spousty jiných jsou recepty inspirací a obměňují se podle okamžité nálady. Nic není zákon a pevně stanoveno pro lidi kteří se vařením zabývají a leccos už zkusili i zkazily, zkrátka nejsou nováčky.
Pro ty ostatní může být převratnou novinkou, že se to může upéct, nebo udělat na pánvi. Proto jsou tady recepty podobné.
Ale znovu opakuju, že tohle je jen a jen můj názor a nikomu ho nechci vnucovat. :-)

tejaja: Terezko, také si myslím, že v tomto připadě by mohl být v Podobných recept s jinou připravou. Pokud mám stejné (podobné) suroviny jako ty v tomto receptu, můžu se jinými inspirovat a udělat rybu trochu jinak, byť s podobnými surovinami :-)

MajaV: Súhlasím, ale podobné podľa mňa neznamená úplne odlišné technológiou prípravy. ;-) Za podobný povaťujem ten druhý recept, ktorý je teraz pridaný : http://www.toprecepty.cz/recept/14914-zapeceny-pan... ;-) Ryba sa pečie. ;-)

Vypadá jedle, ráda vyzkouším:-)
Tady je zvykem dávat do podobných vlastně jen totožné recepty, ale pro hledající kuchtíky může být jiný recept s podobnými surovinami přínosem, nemyslíte?

Drobek: Podľa mňa tvoj recept veľmi podobný nie je. Už v technológii prípravy, je rozdiel, či pečiem, alebo dusím, opekám, príp. varím ( píšem teraz všeobecne ). To, že je použitá paradajka ( aj to v úplne inej forme ) nepovažujem za podobné. ;-)

Drobek: V záhlaví receptu pod fotkou je několik ikonek, mezi nimi i Podobné recepty. Na tu klikneš, do rámečku zkopíruješ adresu toho podobného receptu a odešleš :-)

Toto paří do podobných receptů, ale nevím jak se to dělá. Kdo to upraví ať prosím smaže toto. Dík. http://www.toprecepty.cz/recept/40875-ryba-stylu-v...

Tématické fráze:
zapečené rybí filé s lecem, zapecene file s lecem, rybí filé na leču, zapecena ryba s lecem, jak udělat filé, rybí file na na leču, rybí filé na másle s lečem, recepty s lečem, file zapecene s lečem, rybi leco, filé na na leču, rybí file, zapekane file z lečo, file na leču, rybí filé zapečené s lečem, jak upect rybí file, zapečené file lečo, rybie file na leči, zapékané rybí file s lečem, zapečené file v leču

Suroviny:
filet rybí, lečo, smetana sladká, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, nať petrželová

Přidat fotografie receptu