Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taštičky s krémem a krevetami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SKADINKA

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 547 kJ /
2 521 kcal
Bílkoviny80,37 g
Tuky179,51 g
Vláknina6,06 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 1,73 g
Sůl3,74 g
Sacharidy142,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválejte tak, abyste získala obdélník vysoký asi 1,5 cm. Rozkrájejte ho na 10 čtverců a do každého vykrojte vykrajovátkem kulatý otvor. Krok 2: Čtverce vyrovnejte na plech vyložený pečícím papírem. Každý vykrojený kroužek rozdělte na tři kolečka, okraje potřete rozšlehaným žloutkem s mlékem a vmáčkněte je do vykrojeného čtverce. Krok 3: Rozšlehaným vejcem potřete i povrch čtverců a upečte při 180°C. Zbylá kolečka můžete upéct, jistě se najde někdo, kdo si na nich pochutná. Krok 4: Avokádo opláchněte, rozkrojte, odstraňte pecku a dužinu nakrájejte na kousky. Pokapejte ji šťávou z limetky, přidejte tavený sýr, lučinu a rozmixujte. Krok 5: Podle chuti osolte a přidejte limetkovou šťávu. Krém dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte do taštiček. Krok 6: Krevety očistěte a ocásky krátce opečte na oleji s jemně pokrájeným česnekem. Nechte je vychladnout, položte na krém a přizdobte lístky koriandru.

Zveřejněno 18. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky s krémem a krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2mG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky s krémem a krevetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2mG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Navrhuji přejmenovat recept na Archimedovo "Noli tangere circulos meos":-D
To je bezvadný, jak nás jeden špatně opsaný recept dokáže dva dny bavit - počínaje ocásky krevetek přes mozek s něčím po pravomoci moderátorek:-D:-D:-D

chocolate::-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes:

Tasticka nebo pasticka;-), jak jsem na diete, snedla bych snad i ten ocasek z nebohe krevety:-D.

maiva: No, možná jí jde o to, rozhádat diskutující a to se jí povedlo PARÁDNĚ:yes: :-D:-D:-D I KDYŽ... tato diskuze skončila celkem v poho ;-)

Chybou je, že tahle autorka bohužel velmi sporadicky reaguje na své recepty. Takové situace jsou u jejich receptů normální. Nevím, zda nejde o honbu za množstvím rp., ale jen opisovat rp. mě přijde divné;-)

casino::-D:-D:-D Ty jsi taky šašek milovanej :-D:-D:-D Už toho nechme - mír, jo :-?:-D:-D:-D

zizala::-D tak to nejsi sama!!:-D

Navir:
Ba nééé, já nééé:-D
1. koment sem dala ta, jejíš jméno jest mi zapovězeno byť i jen vyslovit...:-D

zizala: Táááák, tak to má být, berme to s humorem, vždyť život je tak krátký :-D:-D:-D:yes::yes::yes: Sakryš, ale může za to Casino :-D:-D:-D

magdalenka: Pokud by se tím můj "opasok" zmenšil, klidně to risknu :-D:-D

zizala: nedorastie každý kúsok - iba ten, kde je ten "opasok"...radšej to neskúšaj.:-D

zizala::-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Navir: :-D To si nepřejte. Víte přece, že každý ten kousek by dorostl v další žížalu.

zizala: Ano, je to marný, je to marný, je to marný... protože ať se Vám to líbí nebo ne, název receptu je na autorovi receptu a kdybyste se jako žížala na "márné kúsky" rozkrájela, nic na tom nezměníte.

Tak nic. Je to marný, je to marný, je to marný :-))

Navir::yes::yes: v tomto se naprosto shodneme, teď jsem to napsala v předešlém komentíku;-):-K

zizala: Já opravím gramatiku, stylistiku, ale názvy pokrmů neměním ze zásady. Souhlasím v tomto s Navir! Pokud je autorka receptu aspoň trochu soudná a záleží jí na tom, jakou si zde dělá vizitku, upraví ho sama, pokud ne, ONA má zodpovědnost za to, jak se zde prezentuje.;-)

zizala: Ale určitě, zdravý rozum velí "Paštičky", ale proč by moderátorky měly řešit název:-? To je autorské právo autorky receptu, alespoň tak to vnímám já ;-) Kdybych recept na pečenou kachnu nazvala "uzený páv", tak je to MOJE rozhodnutí a potom můžu čelit komentům. No, možná se mýlím...

Navir: Autorka pod recepty příliš nekomunikuje, pokud jsem si všimla :-/
Autorská práva patří zřejmě Blesku. Spoléhala bych spíš na zdravý rozum ;-) Když je dokázáno, že originál je Paštičky, tak podle mne není co řešit.

casino: i když jsem měla původně v úmyslu na Vaše komentáře už nereagovat, ještě jednou to poruším: prosím, neoslovujte mě tímto způsobem! Neznáme se osobně ( ani bych o to nestála!!) a nejsem Vaše služebná!!! Napsala bych Vám to na SZ, ale Váš komentář je veřejný, musím se tedy veřejně bránit. Na další případné invektivy z Vaší strany reagovat nebudu, takže si, prosím, ušetřete práci a čas, děkuji

casino: No to ne, to se rozhodně uchechtám k smrti:-D:-D A bude ode mne pokoj, ale do té doby... :-D:-D Jsou určitá autorská práva a co my víme:-? Fotku autorka nepřidala, takže co kdyby taštičky:-?:-O

Navir:
No jo, no...:-/
Takže, až vložím příští rcp "Morek s něčím... a nazvu to "Norek s něčím... či "Mozek s něčím...:-D tak to taky slupnete?:-O;-):-)
No to jsem tedy žádostiv:-D

casino: No jo, ale chce to autorka receptu:-? Nikde nevidím její vyjádření :-)

Danca:
...a co kdyby tak, z titulu moderátorky, konečně změnila 1. písmenko v názvu tohoto "vypečeného" rcp a místo "T" dala "P"...;-)

magdalenka: co člověk, to názor, já tam ten nádech cítím, ale pitvat to už nebudu ;-)

Danca: Vykrajovanie kolečiek a lepenie a štvorčeky a opekanie krevetových ocáskov podľa popisu nikto nepochopil. A vôbec nemám dojem, že sú tu arogantné príspevky.

:yes:

zizala: nemyslím si, že peskuju, jen bych ráda, aby se zde nekomentovalo s nádechem posměchu a arogance, to už přínosná kritika rozhodně NENÍ!!!! Nevím, proč bychom si jeden druhého nemohli prostě a jednoduše vážit..?;-(

http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/155/pastick...
:-//

K receptu už nemám připomínky, vidím, že Plesk otiskne cokoliv, smutné je, když to někdo bere vážně.
Skadinka by asi měla název opsat správně a uvést zdroj.

Danca: Mně se zase nelíbí, jak je téměř každá kritika nesmyslů v receptech peskována a umlčována ;-)

casino: asi špatně čtete, nenapsala jsem, že nevím jak to vypadá!
Prosím Vás o pozorné přečtení mého komentáře a teprve potom o reakci...anebo od Vás raději reakci žádnou, jsou občas dost "mimo mísu"!!!;-)
pro ostatní asi tolik: opravdu vám dělá tak dobře z někoho si tady utahovat a nepočkat na jeho reakci a případnou opravu receptu???:-((:no::no: Omlouvám se, ale přestává se mi to zde líbit;-(

Měkké avokádo krájet na kousky a pak mixovat? Lépe rovnou rozmačkat vidličkou (je měkké jako máslo) a s ostatními ingrediencemi umíchat (vyšlehat) krém.

Tak záhadný(a zábavný) popis tu už dávno nebol...:-D

No, na mě to dělá dojem, že někde viděla obrázek a vymyslela si k tomu postup :-))
Tavený sýr bych ke krevetám nedala :-((

casino: nooo, asi áno. Ja paštičky robím takto : http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pasticky/;-)

Znovu přečetl rcp a myslím, že se mi rozsvítilo:
Paštičky se dělají tak, že na podklad (čtverec, kruh) z L.T. se vejcem nalepí rantl (např. mezikruží) z L.T.
Zde na to děvucha šla od lesa:-) Ve čtverci vypíchla kolečko a otvor zaslepila částí toho vypíchnutého kolečka (také nevím jak: si neviem predstaviť to rezanie surového lístkového cesta horizontálne.) Já, když už, tak bych ta kolečka rozválel natenko, znovu vykrojil kolečko a teprve tím otvor zaslepil. Uf:-!:-//;-)

zizala: aha, máš pravdu, ale aj tam si neviem predstaviť to rezanie surového lístkového cesta horizontálne.

tejaja: Píše "vmáčknete je do vykrojeného čtverce" a "zbytek koleček upečte a můžete je sníst" ;-)
Počkáme na její vysvětlení :-)

zizala: Jarka, ale tam sa nepíše, že 1 vložím späť a 2 zjem. Naopak, je to napísané v množnom čísle ...vmáčkněte je...
A neviem si predstaviť surové lístkové cesto, aj keď 1,5 cm vysoké, priečne rezať na 0,5 cm plátky. Tak to asi nebude. :-8

zizala::yes::yes::yes:
Máte pravdu! PAŠTIČKY! Spletl jsem to s lodičkami:-8

Tuším, že jde o jídlo jménem paštičky, popletený název. Myslím, že je lépe je péct z více tenčích vrstev těsta než jedné tlusté, ale nezkoušela jsem, tak nemůžu posoudit. Ta kolečka se asi tím, že jde o 1,5 cm silné těsto, dělí horizontálně ;-) Jedním ucpete dno ve čtverečku, zbytek upečene a sníte jen tak.
Listové těsto se peče při teplotě nad 220°C, jinak z něj uteče tuk a je suché a tvrdé.

casino::-))

No, neničme jí její kruhy;-) to se vysvětlí:-)

spagetka:
...a potkala jste se už někdy v kuchyni s krevetkou?;-)

spagetka:;-):-)) možná, že jsme chyběly ve škole, když se to probíralo:-))

maris: maruško, nene, píšu pod Terezkou, že nerozumím ani bodu 5 s těmi ocáskya co se zbytkem krevety, ty kolečka už jsem si přečetla, proto jsem nereagovala, ale souhlasím s vámi ;-);-)
A o rozměrech píšu proto, že dobře, udělám čtverec, vykrojím velký kruh, pak malým vykrajovátkem malá kolečka. Ale taky mi uniká smysl, když to pak dám zpět.... A bez fotky? Snad to skandinka objasní

spagetka: špagi, Ty chceě vědět jen rozměry ? Ty víš, jak rozdělit kruh na tři kolečka ?:-O

Měla jsem stejný dotaz jako tejaja, byla rychlejší:-))

Asi by bylo dobré zveřejnit i rozměry čtverců, vykrojených kruhů a rozdělených koleček :-O:-O

Nechcem rýpať,ale ja nerozumiem už bodu 2. Ako rozdelím kruh na 3 kruhy? :-8

Asi jsem trošku natvrdlá - 5. bod: "ocásky krátce opečte" .....a co udělám s tím zbytkem krevety?
2. bod mi není také jasný s tím dělením koleček

Danca, takové komenty mám nejraději: Nějak nevím jak to vypadá, ale musí to být efektní...:-D:-D:-D

......

Tak to se nechám přeqapit co z tohoto vyleze:-)
Ale možná, kdyby místo Taštičky s krémem a krevetami se to jmenovalo Lodičky s krémem a krevetami, tak bych zkusil hádat...;-)

Nějak nerozumím tomu dělení koleček a kroužků...?:-O Jinak bezva recept, musí to být dobré a efektní :yes:

Tématické fráze:
krevetove taštičky recept, recept na krevetove tasticky, recepty z krevetama, recepty s krevetama, recept rp

Suroviny:
těsto listové, sýr tavený, lučina, avokádo, limetka, sůl, koriandr, žloutek, mléko, krevety, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu