Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčková tlačenka

Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem získáte lehký jarní oběd či atraktivní pohoštění na party.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min Bez doby tuhnutí

60 min (60 min příprava, Bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 260 kJ /
2 452 kcal
Bílkoviny68,38 g
Tuky228,17 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 5,40 g
Sůl13,05 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev z Moravanky odlijeme stranou, stejně tak odložíme i feferonku, kterou nepoužijeme. Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, včetně těch z Moravanky. Všechno smícháme v jedné míse, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a zamícháme. Krok 3: Želatinu připravíme podle návodu (použijeme i nálev z Moravanky). Počkáme, až trochu vychladne, nalijeme ke všem surovinám v míse a zamícháme. Krok 4: Hmotu vylijeme do srnčího hřbetu (nebo jiné formy), který jsme vyložili potravinářskou fólii nebo mikrotenovým sáčkem a necháme minimálně 3 hodiny ztuhnout v ledničce, nejlépe do druhého dne. Krok 5: Po ztuhnutí tlačenku vyklopíme z formy, odstraníme fólii, nakrájíme na plátky a podáváme jako svačinu s rohlíkem.

TIP: Nejlepší recepty na spotřebu vajec po Velikonocích

Zveřejněno 18. 3. 2009

Poznámka autorky Boubelinda

Místo Moravanky může být i Hradišťanka, ta není tak pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrKJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vajíčková tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrKJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Myslím si, že sterilovaná zelenina Moravanka je ostřejší a pikantnější, než Hradišťanka, nejsou stejné.

Do pravé vajíčkové tlačenky která se dříve dělávala ve výrobnách a prodávala v celé republice nepatřil salám, ani hořčice..a dávala se nakladaná kapie..a kořenová zelenina... po troškách...mám recept profesionální, jak se vyráběla v pramenu v lahůdkách kdys..a to se dával výrobní aspik....tak ten se nahradí želatinou....ale nakonec je na každém co si tam dá...dobrou chut..

Hanka: Ano, p. Hanko,co píšete --je to pravda.také jsem byla v Pramenu..a recept je původní jak píšete..já ji teda dělám jedině tak pořád....:-)

Jelikož nám ostré nevadí, přidám i feferonku. Aby tlačenka nebyla jak hopík, dám jen nálev ze zeleniny a víc Majolky®, přidám lžičku hořčice.Protože zbytek rodiny žije zdravě a zůstávají po nich vaničky od ramy a jiných sajrajtů, nepotřebuji žádné formičky, tak tlačenku dávám do nich.

:-):yes:

maris: Z hlavy to fakt teď neřeknu, až budu přesně vědět, napíšu, ale fakt jsem si toho všimla. A ofotím to pak

spagetka: špagi - které obaly ? Můžeš upřesnit ? I fotky ?:-O, já jsem se s tím ještě nesetkala, nebo jsem si nevšimla.:-8

Souhlas s Janatkou, spousta receptů je na různých baleních výrobků a nevidím v tom nic špatného. Mimochodem, a co když se tenhle recept dostal na želatinu až po uveřejnění tohoto receptu? To by naopak autorka měla něco dostávat, jasně, že to nepůjde, ale.....
Jinak vím, že spousta obalů má recepty stažené právě odsud, někdy tam jsou totiž i mikrofotky ;-);-);-);-)

Straslipka Martin::-O No nevím proč se s tímto receptem nepodělit, vždyť každý želatinu nekupuje a tudíš si recept nepřečte!!

Jitulka74 12. 10. 2015 21:03
Já dávám místo Moravanky 1skleničku hrášku s mrkví a k tomu okurky a do želatiny přidávám 1kostku masoxu a majonézu dělám vlastní. Nechci rýpat, ale je tam psaný salám, ale nevidím tam ani jednu kostičku :-) . Tlačenka je moc dobrá a za chvilku je po ní. Zrovna před třemi dny jsem ji dělala, měli jsme dva srnčí hřbety a druhý den už nebyla :-)

No nevím.....Tenhle recept je na každém pytlíčku želatiny na vajíčkovou tlačenku,který koupíte v drogerii za 12,- Kč.....Nevím proto,co to dělá tady...:no:

je dobrá dělám ji občas-v sobotu měl soused narozeniny,tak se snědla dost rychle:yes:jo a tu feferonku tak rozkrájím na malé kousky a bylo to mírně ostřejší

je skvělá :-p:yes:,hned je pryč :-D a v tom srnčím hřbetu též dělám :yes::-K;-)

Úžasné :-) Mňam :-)

super tláča-pouze nepoužívat hradištanku je dost ostrá tak to pak děti nechtěj papat.

magdalenko děkuji za pochvalu receptíku.:-K

Tématické fráze:
vajíčkový aspik, vaječná tlačenka v srnčím hřbetu, recept na vajíčkovou tlačenku, vaječná tlačenka, vajčkova tlačenka, želatina na vajíčkovou tlačenku, salamova tlacenka, salámová tlačenka recept, vajickovatlacenka, vajickova rolada, výroba tlačenky, vajickova zelatina, vaječná tlačenka recept, vajíčkový hřbet, želatinová tlačenka, top recepty vaječna tlačenka, tlačenka recept, sýrová tlačenka, výroba vaječné tlačenky, vaječný aspik

Suroviny:
vejce, salám gothaj, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu