Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Náročný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 246 kJ /
1 015 kcal
Bílkoviny73,53 g
Tuky68,39 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 659 mg
Sodík 577 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy20,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran. Krok 2: Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením. Krok 3: Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám). Krok 4: Poté do polévky vložím zeleninu a vařím dalších 20 minut. Pak polévku scedím a scezenou polévku přivedu k varu. Krok 5: Z vejce krupice a mléka a špetky soli vymíchám středně tuhou hmotu a pomocí lžičky z ní vytvářím nočky a vkládám do vroucí polévky. Krok 6: Pak vložím do polévky mrkev a kousky masa z oháňky. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.

Zveřejněno 24. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zov5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zov5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Polévka je moc dobrá, jen nočky jsou játrové..foto přidáno.:-)

:-p:-p:-p Z oháňky je moc dobrá polívčička. Dala bych si. Jen nočky bych něčím trochu okořenila - pepřem či kurkumou, zázvorem, šafránem,....

Tématické fráze:
polévka z hovězí oháňky, hovězí polévka, hovězí polévka recept, hovězí polévka se šafránem, polévka z oháňky, recepty polévky, recepty na hovězí polevku, recept hovězí polévka recept, polévka z uzené oháňky, recept na polévku s hovězí ohánky, zapecena ohanka na polevku recept

Suroviny:
oháňka hovězí, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, vejce, krupice pšeničná, mléko plnotučné, koření nové koření, pepř, voda, sádlo, sůl, petržel

Přidat fotografie receptu