Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indické pečené kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie753 kJ /
180 kcal
Bílkoviny4,64 g
Tuky2,59 g
Vláknina12,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme celé kuře a necháme přes noc marinovat (já ho dávám do velkého zavíracího igelitového sáčku). Krok 2: Kuře osolíme, podlijeme, do pekáče hodíme celou skořici a pečeme do křupava a červena. Krok 3: Kuře vyndáme, pekáč dame na plotnu a výpek vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 25. 1. 2015

Poznámka autorky Vanilka

Recept je volně inspirován receptem Jamieho Olivera :-)

Vychytávka na konec:-) Hotovou marinádu přendám do uzavíratelného velkého pevného sáčku typu ziploc (k dostání např. v Ikea www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00277499/#/30277501 či v DM) k tomu přidám kuře, pevně uzavřu a sáček s kuřetem mnu tak dlouho, dokud není celé kuře obaleno marinádou. Jednoduchý způsob bez zašpinění... :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indické pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqLV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indické pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqLV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Děkuji za super tip . mělo to úspěch :yes:

Tedy to byla dobrůtka, chutnalo celé rodince, děkuji!!
;-):yes:
Omáčku jsem na konci ještě lehce osladila a přidala trochu koření.

Dnes jsem uvařil k obědu. Jen místo Smetany jsem dal zakysanou 12%. Musím říct že parádní kuřátko :-) :-p

Eva Kubišova:Kuře peču odkryté, ale pečlivě ho hlídám, aby se kůže nepřipálila;-(

Eva Kubišova 4. 2. 2015 11:00
Mám otázečku,to kuřátko péct zakryté nebo ne?:-p

Děkuji za pozitivní reakce, pokud někdo vyzkouší, snad bude chutnat! :-)

Moc hezký recept včetně fotek:yes:

Vanilko, to kuřátko má nádhernou barvu a nutí k vyzkoušení, 7.:yes:

:yes::-p:-p

:-p:yes::yes:

Krásná lákavá fotka s nádherně upečeným kuřátkem a ještě lépe vypadající omáčkou kolem něj, pochutnala bych si, bod:yes:

Velmi lákavé:-O Kuře je snad nejfotogeničtější surovina ;-)

Tématické fráze:
indické kuře, kuře na indický způsob, pečené kuře, indické pečené kuře, kuře garam masala, pečené kuře recepty, kuře garam masala recept, kuře na koriandru, pečené kuře v sáčku, pečené indické kuře, recept na pečené kuře, pečené kuřecí indické, recepty na pečené kuře, indické recepty, kure s koriandr, pečené kuře recept, pečené kuře na indický způsob, recepty na kuře, pečené kuře po indicku, kure pecene v sacku

Suroviny:
kuře, zázvor čerstvý, česnek, citron, koření garam masala, římský kmín mletý, koriandr sušený, pepř, protlak rajčatový, vývar masový, smetana sladká 31%, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu