Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso tikka masala

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Středně náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 397 kJ /
2 724 kcal
Bílkoviny255,03 g
Tuky147,44 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 720 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy92,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari koření, koriandr, skořici, chilli, med, citronovou šťávu a kůru, rozdrcené kešu a zalijeme kuřecím vývarem. Krok 2: Vše promíchálme a zvolna vaříme 10-15 minut. Krok 3: Ke konci vmícháme kokosové mléko a chvilku ještě prohřejeme.

Příloha: divoká rýže parboiled nebo i bulgur

Zveřejněno 26. 1. 2015

Poznámka autorky radiator

Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso tikka masala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2WG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso tikka masala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2WG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Do pokrmu tikka masala patří i drcená rajčata nebo protlak i čerstvá nakrájená a pak určitě bych nekořenila kari, ale měl by tam být badyán, kardamom, hřebíček, bobkový list, garam masala, římský kmín, kurkuma ... Koření se nejdříve opéká, aby se rozvonělo. Maso se nejprve opravdu marinuje v jogurtu s citronovou šťávou, kořením garam masala a tandoori masala a peče se zvlášť. Přidává se do omáčky až ke konci vaření.

radiator: Tady bych chtela podotknout,ze velmi casto tento recept v ruznych obmenach delame.Pokazde je to jina chut,ale vzdy vyborne jidlo.Dodatecne bodik:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

moc dobré! :yes:

:yes::yes::yes::yes:tikka masala je skvela smes, cpu to do vseho. Jedno z nejlepsich indickych koreni, a kuratko takhle udelany je nebe v hube:-p.

Tématické fráze:
tikka masala, kureci masala, chicken tikka masala recept, tikka masala recept, top recepty z kuřecího masa, tika masala, top recepty kuřecí maso, recepty kuřecí maso, kuřecí garam masala, tikka tikka masala, chicken tikka masala, tika garam masala, tikka maso, recept tikka masala, chicken tikka massala recept, recepty z kuřecího masa, tikal masala recept, recept tikka garam masala, kuřeci maso a garam masala, tikka masala top recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika čerstvá červená, olej, vývar kuřecí, oříšky kešu, koření kari, koriandr sušený, skořice, česnek, kurkuma, šťáva citronová, kůra citronová, zázvor čerstvý, med, mléko kokosové

Přidat fotografie receptu