Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Super domácí paštika

Paštika z kvalitních ingrediencí umí být vskutku lahodnou pochoutkou. Když ji navíc připravíte nejen z jater, ale také třeba z vypečeného vepřového masa, bude neodolatelná!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

skotakmilan

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 2 hod zavařování

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 2 hod zavařování)

Suroviny pro 1 dávka

12 sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie139 149 kJ /
33 257 kcal
Bílkoviny709,10 g
Tuky3 277,04 g
Vláknina82,40 g
Cholesterol 10,11 g
Sodík 11,05 g
Sůl30,00 g
Sacharidy216,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil. Krok 2: Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200 °C, dokud lalok nebude úplně rozpečený. Krok 3: Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce. Krok 4: Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry. Krok 5: Mastné z plechu scedíme do hrnce, cibuli pomeleme a přidáme tamtéž. Krok 6: Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme. Krok 7: Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu, zavíčkujeme a na 100 °C zaváříme 2 hodiny.

TIP: Recept na domácí paštiku. Čím ji okořenit a dochutit

Zveřejněno 28. 1. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzJ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Super domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak jsem to vyzkoušel...
Ten lalok má cosi do sebe:yes:
Příprava je sice pracnější, ale zato dražší:-D:-D:-D
Ochucení podle rcp za moc nestálo:no: tak jsem to dochutil podle svýho http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko... a mačaft si pochrochtával i když místo prasečích jater jsem použil kuřecí jatýrka:-)
No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...;-)

Ale jinak...? Poměrně dobrý recept:-)

casino,děkuji za vysvětlení:-K

Marybar:
Lalok?
U nás ho zoveme podbradkem:-)
*****
Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto:yes::-))
Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák:-))

Prosím o informaci, co je lalok, bůček nebo co?Děkuji za odpověď:-p

Děláme prakticky stejně, kupované paštiky už ani nekupujeme, tady člověk ví co si namele, to si sní, nepoužívám koření do polévky, místo toho strouhám muškátový oříšek;-):yes:

Tématické fráze:
příprava domácí paštiky, domácí paštika video, pastika z laloku, domácí paštika, domácí paštika diskuze, domácí paštika recept, domácí paštika z laloku, domácí paštika recepty a video, polevka z červene řepy, domácí paštika recepty, paštika s laloku, domácí paštika z vepřového masa, domací paštka, pastika domaci, recept na paštiku z laloku, paštika video, pastika lalok, pastika z laloku a jater, játrová paštika ládi hrušky video, praseci lalok

Suroviny:
lalok vepřový, játra vepřová, špek uzený, cibule, česnek, koření nové koření mleté, pepř mletý, podravka, koření grilovací

Přidat fotografie receptu