Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min 80min.

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, 80min.)

Suroviny

Porce: 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 666 kJ /
3 266 kcal
Bílkoviny209,40 g
Tuky186,31 g
Vláknina43,45 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 4,51 g
Sůl10,72 g
Sacharidy168,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky a vložíme do vyolejovaného pekáčku. Krok 2: Neloupané žampióny přepůlíme, přidáme do pekáčku, poprášíme mletým kmínem, poolejujeme a promícháme. Cibule oloupeme, rozkrojíme na klínky a pohodíme do pekáčku. Krok 3: Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 25min. na 190-200°C, poté vlijeme smetanu a odkryté pečeme 25-30min (rolky můžeme otočit). Krok 4: Stoemp je vlastně bramborová kaše nastavovaná různou zeleninou, takže klasicky uvaříme v osolené vodě oloupané, pokrájené brambory, tady i s pokrájenou mrkví, do měkka. Když se brambory trochu rozvaří - nevadí. Krok 5: Poté vše s máslem rozmačkáme a s horkým mlékem vyšleháme na kaši, kterou dochutíme strouhaným muškát. oříškem a solí (k výrobě jsem použil níže uvedený stroj).

Zveřejněno 29. 1. 2015

Poznámka autora Tom Beyk

Jelikož jsem zničil tyčový mixér a k vaření je často potřebný, zasurfoval jsem na netu a našel zajímavou mašinku zn. DOMO, i s pasírovacím nástavcem na výrobu kaší. Pořídil jsem ji a jelikož je belgické výroby (made in China):-) a byly přiloženy i recepty tak tady dnes dělám chytrého. Vyzkoušel jsem výrobu jejich klasického jídla "Stoemp"(tedy bramborovou kaši s mrkví). Je to šikovné a dá se použít i na hrachovou či čočkovou kaši, ovocné pyré a co vás napadne.

Tolik na vysvětlenou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2O3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí rolky se žampióny a tradiční belgický stoemp

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2O3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Recept vypadá luxusně-určitě vyzkouším-mňam mňam:-p:yes:

Tome to je super receptík:-p:yes:+

Joj, to se mi líbí! :yes: Spoustu receptů si ukládám a nemám čas je vyzkoušet, ale na tenhle si ho musím najít. :-p

Co se týče té zajímavé přílohy, tak sice nemám holandské předky, ale u nás doma se zeleninovo-bramborová kaše vařila od nepaměti. Viz: http://www.toprecepty.cz/recept/35503-kapusta-na-h...

Jo,“kuzízky“ taky můžu:-D:-D + bod.

Tématické fráze:
kureci rolky plnene zampiony, recept z kuřete se žampiony, kuřecí rolky se smetanou a žampiony, belgická kaše, www joj.sk, belgické vánoční klobásy recept, kureci rolka se slaninou a zampiony, belgická bramborová kaše, kuřecí rolky se žampiony v alobalu, belgické bramborové pyré, rolky na žampionech, tadiční belgický výrobek, kuřecí rolky s mletým, belgicka bramborova kase s mrkvi, kuřecí rolky se angl, kuřeci rizky s zampiony s mrkvi, mixer s pasírovacím nástavcem, žampiony s angl. slaninou, kurevi rolka na zampionech, belgický mixer

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, slanina anglická, klobása, sýr plátkový, žampióny, cibule, smetana, koření adžika, kmín mletý, pepř, sůl, hořčice, olej, brambory, mrkev, mléko plnotučné, máslo, ořech muškátový, sůl

Přidat fotografie receptu