Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 837 kJ /
1 395 kcal
Bílkoviny193,46 g
Tuky55,84 g
Vláknina14,48 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 914 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy24,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, lehce osolíme a pro lepší držení tvaru ho utáhneme nití. Krok 2: V papiňáku na rozehřátém oleji s máslem restujeme nadrobno nakrájené cibule, až zesklovatí. Vložíme maso, které necháme ze všech stran prudce osmahnout. Podlijeme vývarem, přidáme vajíčko s kořením a oloupané kaki s celerem, nakrájené na větší kousky. Krok 3: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme podle velikosti masa 50-60 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme, odstraníme koření a měkké maso zbavené nití uchováme v teple. Krok 5: Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme a necháme 2 minuty provařit. Maso nakrájíme na porce a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 29. 1. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud se nebojíte experimentovat s ovocem, zeleninou a šťavnatým masem, vřele doporučuji vyzkoušet. Zvláště po uležení do druhého dne má jídlo velice příjemnou chuť.

Na přílohu byly hrnkové knedlíky se smaženým hráškemhttp://www.toprecepty.cz/recept/41582-hrnkove-kned...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2EM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka v celerovo-kaki smetanové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K2EM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moanka: Moničko,děkuji Ti:-8:-KCeler máme rádi v různých úpravách a v omáčkách zvlášť:-)

Hmmm, to vypadá náramně... :-8 <3

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KV sezoně kaki dělávám dost často.Jen nevím,jaké budou letos ceny...

:yes::yes: moc hezky to vypadá a určitě skvěle chutná :-):-K

jarka skrobakova:Dana61:Jaruš,Danuš děkuji:-*:-K


cathleen:Ivi,nemáš"jiné"chutě;-)Kaki,jen tak samostatně podušené je opravdu nevýrazné chuti.Proto jsem na dochucení přidala celer a uvedené koření:-)

Drahuško to je krása a ty knedlošky :-!:-p:yes::yes::-K

velmi zajímavý receptík:yes: a božský pohled na papáníčko;-):yes:

Nevím, jestli mám "jiné" chutě, ale mně vařené kaki připadá velice nevýrazné. Asi jako marmeláda z broskví (oproti meruňkové zcela mdlá).
Jako Danca i zizala - jedině čerstvé :-)

Danca:Nejsem závistivý člověk;-)ale to Ti Danuško vážně závidím:-8Já ovoce,ani zeleninu v syrovém stavu nesmím,tak ty manželovy"velkonákupy"zpracovávám alespoň takto:-DAle někdy ten plátek kaki,které mi moc chutná,také"sežeru"zasyrova:-*

Danca: :-)) A dobře děláš, ono je pěkně zralé zasyrova nelepší ;-):yes:

Drahuško, Ty s tím kaki teda kouzlíš:-O:-). Už několikrát jsem chtěla některý z těch receptů vyzkoušet, mám ale problém: pro ten účel koupené kaki pokaždé s odpuštěním "sežeru" zasyrova:-//:-D:-D.

Tématické fráze:
omáčka z kakai, celerovo smetanová omáčka recepty, nelepší omáčka recept k masu, omacka s kaki, osmahnout, kaki omačka

Suroviny:
kližka hovězí, vývar hovězí, smetana sladká, máslo, olej, cibule, kaki, celer, koření nové koření, pepř, skořice celá, sůl, šťáva citronová, režná nit

Přidat fotografie receptu