Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské kuřecí kari

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny8,06 g
Tuky1,36 g
Vláknina21,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 152 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy69,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Maso krátce osmahneme na oleji. Když se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu a vaříme na mírném ohni zhruba hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari (ostré podle vlastního výběru) a nastrouhané jablko a povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky. Toto klasické japonské kari podáváme s rýží

Zveřejněno 3. 2. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Tyto kostky jsem si objednala na netu když jsem sháněla červenou kari pastu. Sůl mi z receptu nevypadla, ve zdrojovém receptu opravdu nebyla. Přiznám se ale, že jsem solila...;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wMy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské kuřecí kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wMy

Marie

Komentáře (2)

Mňam, to bych si dala!:yes:

Indicka kuchyna, ako keby prestala solit. Ked prechadzam recepty mojich oblubenych indickych blogeriek a dalsich indickych portaloch tak takmer v ani jednom nie je sol. Ked varia naturalizovane indky v amerike, tak som si vsimla, ze ked uz pouziju sol, tak koser, ktora je omnoho menej slana, ako bezna. Aj ked uz solim omnoho menej, ako som povedzme pred 6 rokmi, tak ja tiez indiu dosolujem. Ide skutocne len o zvyk, keby sme malicke deticky neucili na sol, tak ju vonkoncom nebudu v jedlach vyzadovat a pride im to uplne prirodzene.
Btw...priznam, sa, ze z mojho pohladu, je nazov tohto receptu velmi zavadzajuci.

Tématické fráze:
japonske recepty, japonské curry, kuřecí rizoto po japonsku, japonské kari kostky, kuřecí na kari, japonske curry recept, recepty kuřecí maso na kari po japonsku, japonský curry, kuřecí kari, japonské hovězí kari, kuřeci curi, kuřecí nudličky po japonsku, recept japonske z kuřecího masa, japonska kari omáčka, rizoto po japonsku, kari recept, japonské kuřecí curry, kureci maso na kari recept, hovězí na kari japonsko, japonske kureci curry videorecept

Suroviny:
curry, kuřecí stehenní řízky, mrkev, brambory, cibule, jablko, olej rostlinný, voda

Přidat fotografie receptu